Főoldal Életmód Egészség Sencor SOC 3312 WH – a hatékony fogápolás ismérve

[TESZT] Sencor SOC 3312 WH – a hatékony fogápolás ismérve

Igen bőséges palettát vonultat fel a fogápolási kellékek piaca: elsősorban az elektromos fogkefék szegmense az, amely a hétköznapi felhasználó számára kiemelten fontos lehet. Rengeteg az ismertebb alternatíva, de érdemes körülnézni alaposabban: nagy valószínűséggel a Sencor márkáról nem a fogápolás jut eszünkbe, pedig e téren is jelen vannak, és nem is akármilyen formában. Sencor SOC 3312 WH elektromos szónikus fogkefe teszt.

Megnyerő küllem, prémium minőség: a Sencor SOC 3312 WH igazán megnyerő külsővel és tudással lett felvértezve, utóbbi (is) jól bizonyított, bizonyít gyakorlatban.

A csomagolás tartalmazza magát a készüléket (a “nyelet”), kettő fogkefe fejet (egy sötétebb, illetve egy világosabb árnyalatút – így két fő is használhatja az eszközt, felváltva), egy dokkoló-töltőt (230V), valamint egy utazódobozt, ami sterilizálást is ellát.

Így máris látható, hogy a Sencor SOC 3312 WH önmagában véve is eléggé komplex a csomagolást illetően. Talán egy szájzuhannyal kiegészített verzió még elférne a kínálatban – vagy netán külön szájzuhany -, de egyelőre így is remek az irány.

A fogkefe fogása ergonómikus, nem csúszkál használat közben. Annak ellenére, hogy a fényes, jó minőségű anyaghasználat és borítás sokkal inkább idéz magasabb kategóriás márkákat és termékeket – kompakt a méretezés, nem foglal sok helyet, és a kezelése is pofonegyszerű.

Kezelőfelület tekintetében nincs túlbonyolítva a Sencor SOC 3312 WH rendszere. A méretes bekapcsológombbal értelemszerűen a működés indítható el, illetve ezzel kapcsolható ki az eszköz, miután befejezük a használatát. Alatta a funkció/módválasztó gomb található, ezzel tudunk lépkedni a rendelkezésre álló 5 felhasználási profil között. Kapunk tiszító általános (Clean), fehérítő (White), polírozó-fényesítő (Polish), masszázs (Massage), valamint érzékeny fogakra ajánlott (Sensitive) opciókat. A váltás akár fogmosás közben is kivitelezhető, viszont ilyen esetekben a fogmosó program elölről kezd minden esetben.

Úgynevezett Quadpacer technológiát is integráltak a Sencor SOC 3312 WH-ba, amely által 4 fázisra lesz felosztva a 2 perces fogmosási procedúra. Gyakorlatban ez annyit tesz, hogy fogsorunk jobb felső, jobb alsó, bal felső és bal alsó részeinek mindegyike ugyanannyi időt kap a tisztításra, kívül és belül egyaránt. A negyedidők lejártát szaggatott rezgés jelzi, ilyenkor térhetünk át a következő esedékes területre.

A Sencor SOC 3312 WH szónikus rendszere révén a fej nem kevesebb, mint 48000 sikáló mozgást/rezgést végez percenként. Így a fogakra rakódott lepedék eltávolítása jóval a többszöröse lehet a hagyományos fogmosáshoz, illetve fogkefékhez képest.

Elegendő 45 naponta tölteni a Sencor SOC 3312 WH akkumulátorát a gyártó szerint. Egyelőre e téren nem tudunk nyilatkozni, hiszen alig 1 hete használjuk a fogkefét, de hiszünk nekik, mert az állításaik mindig helytállók, ha műszaki specifikációkról van szó. A mellékelt dokkolóállványra elegendő felcsatlakoztatni a fogkefét, és a szükséges töltést viszonylag gyorsan el is végzi. A folyamatot LED kijelző mutatja, valamint a felhasználói profilokhoz tartozó feliratok folytatólagosan villognak ilyenkor.

A Sencor SOC 3312 WH mérsékelten vízálló, tehát ha például beleejtjük a fürdőkád vízébe, nem történik katasztrófa. Fontos ez a tiszításnál is: fogmosás után nyugodtan a vízcsap alá tarthatjuk, és így gyorsan eltávolítható a fogkrémmaradvány.

Tisztítás tekintetében a fogkefe fejet is érdemes elöblíteni minden egyes fogmosás után, és szárazon eltenni a következő ténykedésig.

Mutatós, félig átlátszó, fényes műanyagból készült utazótok, mely szintén része a Sencor SOC 3312 WH csomagnak. A dobozba behelyezhető a fogkefe – maga a nyél, valamint a 2 darab fogkefe fej is. Amit eddig nem nagyon láttunk más gyártó hasinszőrű termékénél, az az UV alapú sterilizáló rendszer, amelyet az utazótokba integráltak. Segítségvel a fogkefe fejek fertőtleníthetők, így a higiénia maximuma garantált.

Az utazótok működését a mellékelt USB kábellel lehet kivitelezni. Sajnos a kábelhez nem tartozik külön töltőfej, amit konnektorhoz lehetne csatlakoztatni, így direktben csak úgy működtethető, ha például a telefonunkhoz használt töltőt vetjük be erre a nemes célra, vagy netán veszünk egyet hozzá külön. Egyébként megoldható lett volna minden további nálkül, hogy a mellékelt töltődokkoló tartalmazzon egy töltő aljzatot (USB szintén), így még szimplább lett volna a felhasználás. Ugyanakkor az USB kábellel minden további nélkül csatlakoztathatjuk a Sencor SOC 3312 WH-t laptophoz, így utazás közben végeredményben kompromisszumok nélkül fertőtleníthetünk.

S persze tölthetünk is: a Sencor SOC 3312 WH-hoz mellékelt utazótok a fogkefe töltését is biztosítja, így tulajdonképp a dokkolót otthon is hagyhatjuk nyugodt szívvel.

Összegezve: remek választás lehet a Sencor SOC 3312 WH szónikus elektromos fogkefe, főként akkor, ha sikerül elvonatkoztatnunk a régebben ismert, megszokott márkák és lehetőségek jelenlététől.

Sencor SOC 3312 WH specifikációk

Tápellátás: akkumulátor

Üzemidő, 1 töltéssel: 180 perc

Funkciók száma: 5

Időzítő: van

Sebességfokozatok száma: 5

Fogkefe fej gyárilag: 2

Sikáló mozgás percenként: 48000

Termék színe: fehér

Kiegészítő: dokkoló, utazótok UV funkcióval, USB kábel

Még több fotó: Napimagazin Facebook oldal

Fotó: Panasonic LUMIX DC-G9

Együttműködő partnereink: Acer HungaryASUS,  DuplitecCanonCamera Kft., PanasonicTelenor Magyarország

Utómunka hardver: AcerASUS

ÉRTÉKELÉS
Megjelenés
83 %
Kialakítás
81 %
Kezelhetőség, funkciók
81 %
Minőség
88 %
Ár-érték arány
82 %
Előző cikkVadon Napot rendez pénteken a Fővárosi Állatkert
Következő cikkTöbb melegrekord is megdőlt a tél utolsó napján
teszt-sencor-soc-3312-wh-a-hatekony-fogapolas-ismerveA Sencor az elektromos fogkefe piacon is jelen van: teszteltük csúcskategóriás, szónikus terméküket, a Sencor SOC 3312 WH-t.