Főoldal A világ Külföld Rekordáron, 2,16 millió euróért kelt el a Tintin Amerikában egy eredeti rajza

Rekordáron, 2,16 millió euróért kelt el a Tintin Amerikában egy eredeti rajza

Rekordáron, 2,16 millió euróért (837 millió forintért) kelt el a Tintin Amerikában című képregény borítójának eredeti rajza egy párizsi aukción.

Az 1942-ből származó fekete-fehér rajzot később a belga képregényrajzoló, Hergé 1946-ban megjelent könyvének színes borítójához használták fel. A könyv a Tintin kalandjai-sorozat harmadik kötete volt.

A francia Artcurial aukciósház által szervezett pénteki árverésen 2,16 millió euróért kelt el az alkotás. Hergé fekete-fehér rajzai közül mindeddig ez a kép kelt el a legmagasabb áron. A rajz a képregénysorozata főhősét, a fiatal belga újságírót Amerikában ábrázolja, ahová azért utazott, hogy a chicagói szervezett bűnözésről készítsen riportot. A képen Tintin egy indián faluban látható szorult helyzetben, egy cölöphöz kötözve.

A rajz azért is különleges, mert nagyobb az A3-as formátumnál: 52,3 centiméter magas és 36 centiméter széles. A vásárló nem akarta felfedni magát, de az árverési ház annyit elárult, hogy belga volt – számolt be róla a newsinfrance.com hírportál.

Georges Prosper Rémi, művésznevén Hergé a 20. század legnépszerűbb képregényrajzolói közé tartozott. A művész 75 éves korában, 1983-ban hunyt el.

Forrás: MTI

Előző cikkKém a csapatban: újabb hat részes minisorozat indult az HBO Maxon
Következő cikkAz iPhone tervezője alkotta III. Károly király koronázási jelvényét