Főoldal Sport Ruhapróbán járt Nagy Viktor és a magyar férfi vízilabda-válogatott

Ruhapróbán járt Nagy Viktor és a magyar férfi vízilabda-válogatott

A Magyar Olimpiai Csapat tagjai már javában készülnek a nyárra, az edzések között néha rendhagyó eseményeken is részt vesznek. Ilyen a 2021-es tokiói olimpiai formaruhák próbája, ahol minden sportoló felpróbálhatja a kollekció mintadarabjait, melyeket méretre igazítanak. Legutóbb a magyar férfi vízilabda-válogatott bújt a különleges világú ruhadarabokba.

„Jövő héttől lesz egy újabb összetartás, a körülmények ellenére próbáljuk a legtöbbet kihozni a felkészülésből. A két-három hetes amerikai edzőtáborunk meghiúsult, így Szegedre megyünk le, a szerbekkel együtt készülünk majd. Persze mindenki továbbra is edz a saját klubjában, még tart a bajnokság, a lényegi, olimpiára való fókuszálás az esemény előtt két hónappal kezdődik, ahogy lezárult mind a magyar, mind a nemzetközi bajnokság” – árulta el a ruhapróba előtti percekben Nagy Viktor, a magyar férfi vízilabda-válogatott kapusa.

Sajnos néhány csapattag felkészülését megszakította a koronavírus, Jansik Szilárd épp a napokban térhetett vissza a mindennapi edzésekhez. „Ahogy sokakat, engem is elkapott a vírus, így három hétig kénytelen voltam otthon maradni. A napokban lettem újra negatív, és alig vártam, hogy újra elkezdhessek edzeni. Több kivizsgáláson is részt veszek majd a következő időszakban, és ha minden rendben, szép lassan szoktatom magam hozzá a terheléshez” – fejtette ki a fiatal sportoló, aki láthatóan otthonosan érezte magát a ruhapróbán, annak ellenére, hogy saját bevallása szerint ez nem feltétlenül az ő terepe. „Nagyon jól éreztem magam, maximálisan figyeltek ránk a méretvételnél, hogy minden klappoljon. Egy bizonyos idő után elég monotonná válik, hogy mindig az edzéseken, az uszodában találkozunk a srácokkal, de ez most picit kiszakított minket a mindennapokból.”

Garam Judit, a formaruhákat készítő NUBU tervezője január közepe óta napi rendszerességgel találkozik a különböző sportágak képviselőivel a ruhapróbákon. Egészen március végéig érkeznek hozzájuk a sportolók, a paralimpikonokkal zárják a munkának ezt a fázisát. „Nagyon örülök, hogy jó döntés volt ezeket a darabokat választanunk végül, mert tényleg mindenkinek jól állnak, legyen szó a vízilabdázókról vagy éppen a vívókról. Minden alkatra gondoltunk, sokféleképpen variálható szetteket lehet összeállítani a sportolók egyéni ízlésének megfelelően. A próbák remek hangulatban telnek, minden kolléga nagyon lelkes, feltölt minket, hogy ilyen sok tehetséges, fiatal sportolóval találkozhatunk” – mesélte a Magyar Olimpiai Csapat 2021-es formaruháit megálmodó tervező. 

Előző cikkIdén sem marad el a farsang az óvodákban és az iskolákban
Következő cikkValentin-napi csokoládékollekcióval jelentkezik a chocoMe