Főoldal Kultúra Zene Spanyol slágerrel tért vissza Christina Aguilera

Spanyol slágerrel tért vissza Christina Aguilera

A világhírű popikon, Christina Aguilera, aki olyan elsöprő sikerű slágerekkel írta be magát a zene történelembe, mint a “Genie in a Bottle”, a “Dirty”, vagy a “What a Girl Wants”, most vadonatúj dallal tér vissza, amelynek rendhagyó módon először, spanyol nyelven íródott a szövege.

Az ütemes latin szám, a ”Pa Mis Muchachas” címet kapta, és kiválóan ötvözi a sala, a son cubano és a guaracha elemeit, erőteljes üzenetével pedig a női létet, bátorságot ünnepli és támogatja a döntés szabadságát.

A popszíntérre való visszatérésben és a spanyol nyelvű sláger megszületésében Christina-t három olyan neves latin énekesnő támogatta, akikre Dél-Amerikában és világszerte is példaképként tekintenek, ők nem mások, mint Nicki Nicole, Becky G és Nathy Peluso. Közreműködésükkel a ”Pa Mis Muchachas” egy valódi, ütős latin sláger lett.

Sokan nem gondolnák, de Christina életében meghatározó szerepet töltöttek be latin felmenői, hisz édesapja félig ecuadori származású, és az énekesnő neveltetésében komoly szerepet játszottak apai nagyszülei. A latin nyelvről, és életérzésről a pop ikon a következőket nyilatkozta: „Semmi sem fogható a latin szerelemhez és nyelvhez, amelyet ha meghallok mindig eltölt egy nosztalgikus érzés. A gyerekkoromra emlékeztet. A dal megírása és munkálatai egyeltalán nem tűntek munkának, szerelemből született meg az egész projekt.”

A ”Pa Mis Muchachas” egy teljesen új fejezetet nyitott Christina Aguilera életében, végre megmutatta a nagyvilágnak a latin oldalát is, sőt büszkén ünnepli azt a dal formájában.

Előző cikkEsősebb lesz az időjárás november első napjaiban
Következő cikkMájusban ismét hazánkban ad koncertet a One Republic