Főoldal Sport Szombaton negyedszer rendezik meg a Börzsöny Ring kerékpáros teljesítménytúrát

Szombaton negyedszer rendezik meg a Börzsöny Ring kerékpáros teljesítménytúrát

Szombaton negyedik alkalommal rendezik meg a Börzsöny Ring kerékpáros teljesítménytúrát, amely a Ring sorozat záróeseménye is lesz egyben.  

A szervezők tájékoztatása szerint az esemény népszerűsége évről évre nő, így idén már közel ezren regisztráltak. Az ingyenes esemény Szobról indul, a 90 km-es, 690 méteres szintkülönbségű túra átvezet a Dunakanyaron, majd elfordul a Börzsöny dombjai felé, hogy végül az Ipoly folyó mentén visszatérjen a rajthoz. A kerékpárosok nemcsak történelmi és szakrális helyeket, de természeti látványosságokat is érintve haladnak a kitáblázott és így egész évben használható Börzsöny Ringen. Az útvonalon négy frissítő, illetve pihenő állomás van, ezeken a résztvevők ásványvizet, pogácsát, zsíros kenyeret, csokoládét, gyümölcsöt vehetnek magukhoz.

A Börzsöny Ring keretén belül idén első alkalommal kerül sor a Családi Ipolykörre, amely az Ipoly folyó és a Burda hegység közötti partmenti úton halad Szlovákia, majd Magyarország partszakaszán. A kör távja 30 km, az út füves, homokos szakaszokból áll, ezért trekking vagy mountain bike használata ajánlott.

Előző cikkLiz Truss brit miniszterelnök New York-ban, az Empire State Building-ben adott interjúkat
Következő cikkLajkó Félix fellép a Wine and Violin szalonban