Főoldal Életmód Gasztronómia Tavaszi karamellás újdonságok a Starbucksban

Tavaszi karamellás újdonságok a Starbucksban

Sós és karamellás finomságokkal bővült a Starbucks tavaszi kínálata: a tavalyi nagy kedvenc, a Burnt Caramel Latte mellett egy igazi ínyencség, a Salted Toffee Macadamia Latte színesíti. Kísérőként egy új málnás-sajttortás muffin mutatkozik be, otthonra pedig egy üdítő szemeskávé-keverékkel készült a jó időre a Starbucks.

Idén először kerül a kínálatba a Salted Toffee Macadamia Latte, amelyben a krémes makadámdió és a sós karamella kerül főszerepbe. Az italban a frissítő eszpresszó a bársonyosra gőzölt tejjel és lágy makadámiasziruppal keveredik, tetejét gazdag tejszínhab és egy kis sóval megbolondított karamella szósz díszíti.

Sokak nagy kedvence, a már tavaly is elérhető Burnt Caramel Latte is visszatér a kínálatba. Az italt egyedi, sötét karamellás ízvilága teszi különlegessé, amelyben a presszókávé, gőzölt tej és sötét karamellszirup elegyét élvezhetjük.
A korai meleg napokra és a hidegebb italok kedvelőire gondolva az italok jeges, illetve Frappuccino-változatban is elérhetőek.

Az italok mellett az ételek közé is érkezett újdonság. A tavaszi hangulatnak megfelelően a Starbucks egy könnyed, mégis ízletes süteménnyel rukkolt elő. A málnás-sajttortás muffin tökéletes kiegészítője lehet egy frissítő, citrusos kávénak, de a karamellás lattékhoz is kiválóan passzol.

A melegebb idő közeledtével a kávézólánc egy olyan szemes kávét alkotott meg, amely egyszerre idézi a frissen nyíló virágok ízvilágát, és kellő energiát ad egy hosszú és fárasztó naphoz. A 3 Region Blend különlegessége, hogy a világ legnagyobb kávétermesztő régióinak legkiválóbb kávéit egyesíti. A kávékeverékben a latin-amerikai, afrikai és ázsiai vidékekre jellemző ízjegyek egymást kiegészítve jelennek meg, így citrusos, virágos és gyógynövényes jegyeket is felfedezhetünk benne. Közepes testességű, így kiváló választás egy frissítő latte alapjaként, amelyet akár otthon is feldobhatunk egy finom karamell- vagy vaníliasziruppal.

A tavaszi szezont – amely egészen április végéig tart a kávézóban – érdemes kísérletezésre, kedvenc kávénk megtalálására használni. Variáljuk a szirupokat, próbáljunk ki különböző tejeket vagy kávékat, esetleg kérjük más díszítéssel megszokott italunkat. Ebben az időszakban, minden pénteken szemes kávé pénteket tart a Starbucks, amelynél egy bármilyen szemes kávé vásárlása esetén ajándékba jár egy Tall méretű ital. Az akció kiváló lehetőséget ad, hogy akár minden héten más különlegességet próbáljunk ki.