Főoldal Szabadidő Fesztivál A Telenor hipernete hasít az idei, 2017-es Sziget Fesztiválon

[TESZT] A Telenor hipernete hasít az idei, 2017-es Sziget Fesztiválon

Szinte az összes Szigetre látogató résztvevőnek az egyik legfontosabb kitétel a koncertek, bulihelyszínek és programok mellett az, hogy megfelelő mobilinternettel rendelkezzen a fesztivál ideje alatt. Minden évben fejtörést okozott a szolgáltatóknak, hogy hogyan birkózzanak meg a rettentő nagy terheltséggel. Idén viszont úgy tűnik, fordult a kocka: a szerkesztőségünk által is használt Telenor HelloData hipernet-hozzáférés egyszerűen nem tudott hibázni.

Tegnap, a mínusz egyedik napon késő délutántól egészen este tizenegyig jártunk-keltünk a Szigeten, és folyamatosan monitoroztuk a Telenor HelloData hipernetünk stabilitását, sebességét. Különféle terheléseknek vetettük alá a sávszéleket, ügyelve arra, hogy ne csak mindössze pár kilobájtnyi adatot küldözgessünk és fogadjunk.

HIRDETÉS

Még bőven a Pink koncert kezdése előtt nagyfelbontású, 21 megapixeles RAW fotókat helyeztünk át céges felhőnkbe. Hotspotként használtuk telefonjainkat, wifin keresztül csatlakzotunk laptopjainkkal.

A Speedtest mérése szerint akadásmentesen, 19ms pinggel 78.63 mbps letöltést, illetve 24.01 mbps feltöltést produkált. Hangsúlyozzuk, ez az intervallum alapvetően visszafogottabb időszakot jelentett.

21 óra után a helyzet annyiban változott, hogy a tömeg folyamatos gyülekezésével párhuzamosan a hálózat sebessége is lassult némiképp. Pink valamivel 21:30 után lépett színpadra, elő is kerültek a mobilok, indult a fotó- és livestream áradat.

Itt 10-20 mbps csökkenést mértünk le- és feltöltésnél, két alkalommal váltott H-ra a hálózat, öt-hat alkalommal pedig 3G-t mutatott a telefon kijelzője.

Még H-nál is csordogált az adatfolyam, igaz, kimondottan lassan; az újracsatlakozások után azonban ismét visszaállt minden a régi kerékvágásba, legalábbis 3G-be, majd újra 4G-be.

Még a zsúfolt Pink koncert előtt, világosban indultunk neki próbaképp az élő stream sugárzásának. Itt egyetlen szakadást sem tapasztaltunk, sem mi, sem pedig az a két kolléga, akik Androidon, illetve iOs-on is követték az eseményeket nézőként.

Folyamatos tudósításokkal, beszámolókkal, fotókkal és videókkal jelentkezünk a jubileumi, 25. Sziget Fesztivál kapcsán – érdemes figyelni folyamatosan frissülő cikkeinket.

E cikkünkben hivatkozott élő streamek megtekinthetők a Napimagazin.hu Facebook oldalán, IDE kattintva.

Bővebb információ a Telenor honlapján, IDE kattintva.

Még több fotó: Napimagazin Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Olympus PEN E-PL8 modellel készítettük.
Tesztünkhöz ASUS Zenfone 3 és ASUS Zenfone 3 Deluxe okostelefonokat használtunk.
Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja. Az Autóaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS
HIRDETÉS
ÉRTÉKELÉS
Funkcionalitás, szolgáltatás
98 %
Stabilitás
96 %
Rendelkezésre állási ráta
100 %
Szolgáltatás minősége
98 %
Összhatás
99 %
Ár-érték arány
96 %
Előző cikkSziget Fesztivál 2017: a -1. nap összefoglalója, fotókkal
Következő cikkÍme a 2017-es év legfinomabb cukormentes tortája