Főoldal Életmód Vásárlás Braun Series 3 310s – a borotválkozás könnyebb és egyszerűbb, mint...

[TESZT] Braun Series 3 310s – a borotválkozás könnyebb és egyszerűbb, mint valaha

Ki hogy van vele, de a borotválkozás minden nap (a szerencsésebbeknek 2-3) némi időt elvesz a férfiak napirendjéből. Fontos, hogy legyen egy gyors, és hatékony eszközünk, amellyel nyugodt szívvel kivitelezhető akár egy utazás is? Persze, hogy fontos. Braun Series 3 310s elektromos borotva teszt következik.

Fontos a mobilitás, a praktikum, valamint a kompakt méret rohanó hétköznapjainkban, ráadásul lassan már nincs olyan eszközünk, amely ne rendelkezne okosfunkciókkal, s ne kellene tölteni az akkumulátorát hálózatról. Nos, a Braun Series 3 310s is hasonló: rendkívül praktikus és jó méretezésű, akár zsebben is magunkkal vihetjük nap, mint nap, akkumulátorának köszönhetően pedig akár 20 percen át is borotválkozhatunk segítségével hálózati töltés nélkül.

A 20 perc egyébként a gyárilag megállapított adat, mi erre gyorsan rá is cáfolunk: nekünk 26 percet sikerült teljesítenünk vele, persze előtte szigorúan betartottuk az első töltésre vonatkozó utasításokat használatba vétel előtt.

Először is nézzük a Braun Series 3 310s kialakítását: viszonylag kicsi, tenyérbe simuló méretezésének köszönhetően rendkívül jó a termék fogása, gumis középső hatásával kiegészítve teljesen csúszásmentes, így nedves-vizes környezetben is jól használható.

A borotvafej 3 nyomásérzékeny borotvaelemből áll, ezek perfektül igazodnak az arc felépítéséhez, annak körvonalaihoz. A Triple Action vágórendszernek köszönhetően teljes hatékonyságot garantál a Braun Series 3 310s, a középső vágópanel (trimmelő) felel az arcszőrzet eltávolításáért, míg a két szélre helyezett és egymással szimmetriát alkotó SensoFoil sziták pedig jól alkalmazkodnak az arcformához és a bőrhöz. Ez adja egyébként a Braun Series 3 310s komfortérzetét leginkább, és emiatt tűnik a borotválkozás rendkívül puhának, selymesnek és kompromisszumoktól mentesnek.

Kimondottan imponáló lehet a Braun Series 3 310s esetében az, hogy többféleképp működhet segítségével a borotválkozás. Ha épp úgy tartja kedvünk, szárazon is használhatjuk (sokan így használják a villanyborotvákat), de akár zuhany alatt is nekifoghatunk a folyamatnak, mivel a Braun Series 3 310s teljes mértékben vízálló – erről van IPX7 tanúsítványa is, konkrétan 5 méteres mélységig.

Ugyanakkor a borotvahabot, vagy borotvazselét sem kell nélkülöznünk – ha esetleg hagyományos, pengés borotválkozásról térnénk át – ugyanis a Braun Series 3 310s jól megbirkózik e téren is a feladattal.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Braun Series 3 310s igazán utazásbarát eszköz, mint az automatikus alkalmazkodás az épp aktuális feszültséghez: legyünk bárhol a világban, nem gond, ha 240, vagy 110 V feszültség áll rendelkezésre. Ugyanis mindenféle külső eszköz bevonása nélkül a Braun Series 3 310s automatikusan felismeri a hálózatot, és máris borotválkozhatunk bárhol.

Teljesen 1 óra alatt tölthető fel a Braun Series 3 310s Ni-MH akkumulátora, ez a fentebb említett átlag 20 percre elegendő. Viszont egy átlagos, gyors borotválkozáshoz megfelel 5 percnyi gyorstöltés is – itt segítségünkre lesz pluszban az eszközre integrált LED kijelző is, amely tájékoztat az alacsony töltöttségről, illetve az akkumulátor pillanatnyi állapotáról is.

Még több fotó a Napimagazin.hu Facebook oldalán, IDE kattintva.

Az online (Instagram, Facebook, Twitter) és egyéb kommunikációhoz ASUS Zenfone okostelefonokat használunk.

Együttműködő partnereink: Acer, ASUS, Camera Kft., Canon, Gigabyte, EPSON, QNAP, Sony PlayStation, Nintendo, G DATA, MyActionCam

Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte