Site icon Napimagazin

[TESZT] Indesit XWSA 51052 – keskeny hatékonyság

Mit kell tennünk, ha hirtelen ötlettől vezérelve szeretnénk kiváló ár-érték arányú elöltöltős mosógépet vásárolni? Egyértelműen válasszuk az Indesit XWSA 51052 modellt, ugyanis az alapvető igényeknek maradéktalanul megfelel.

Több kisebb és nagyobb áruházi akció révén is fókuszba került az Indesit XWSA 51052 elöltöltős mosógépe. Volt, ahol 60 ezer forintos ár alatt is beszerezhető volt a termék, úgyhogy megvizsgáltuk: vajon mehet-e a minőség rovására a relatíve alacsony árképzés?
Tudni kell, hogy az Indesit XWSA 51052 számos programmal rendelkezik, szám szerint tizenhattal – úgyhogy szinte lehetetlen nem megtalálni a leginkább kedvező profilt. Természetesen van mód kímélő mosásra több megközelítésben, de még arra is gondoltak a tervezők, hogy cipőmosó funkciót is kapjunk. Elegendő tehát bedobni a 40 liter kapacitású dobba a szennyezett lábbelit, és kíméletes tisztításban részesülnek, ráadásul ultrarövid időtartam alatt.

Selyem- és függöny programjának köszönhetően a ténylegesen kényes anyagok is kitűnően tisztíthatók, itt szigorúan 30 fokon tart a rendszer, a hatás nem marad el; a program hozzávetőlegesen 45 perc alatt le is futott méréseink szerint.
Az Indesit XWSA 51052 programozható, teljesen átlátható és értelmezhető menürendszer szerint. Úgynevezett késleltetett indítás funkció ez, 1 nappal előre tudjuk beállítani a kívánt programot, azaz a mosási ciklus időpontjának kezdetét. Ruhák bekészítése, mosó- és öblítőszer adagolása, és már mehet is a visszaszámlálás.

Kétségkívül az Indesit XWSA 51052 legpraktikusabb programja a Push & Wash, ehhez külön dedikált gomb is tartozik az előlapon. Itt minden beállítás gyári, kevésbé, vagy közepesen szennyezett ruhaneműkhöz ajánlja a gyártó. A mosógép bekapcsolása, a ruhák dobba helyezése, valamint a mosó- és öblítőszerek betöltése után elegendő pár másodpercig nyomva tartani az instant funkciót aktiváló gombot, és máris megkezdődik a teljes, ám hihetetlenül gyors és hatékony mosási ciklus. Az egész nagyjából 30 percet vesz igénybe, mosással, öblítéssel és centrifugálással.

Természetesen mód van az Indesit XWSA 51052 esetében is, hogy az összetett programok egymástól elkülönítve fussanak. Tehát mehet önálló öblítés, centrifuga is, így még testre szabhatóbb a működés. A centrifuga maximális fordulatszáma egyébként 1000 RPM, gyakorlatban azonban bőségesen elegendő a 800-as beállítási érték is, illetve kímélőbb mosást igénylő ruhák, anyagok esetében ennél is kisebb értéket célszerű beállítani.

Fontos, hogy jó minőségű mosó- és öblítőszereket használjunk az Indesit XWSA 51052 üzemeltetéséhez, csakúgy, mint egyéb más esetekben, más modelleknél is. Tesztjeink szerint a legideálisabb, ha folyékony mosószereket, kapszulákat vetünk be, mosógéptesztjeinkhez a Henkel-féle Persil Color-Gel-t, illetve a Persil Power-Gel-t használjuk hathatósan. Öblítéshez szintén a Henkel Silan családját hívtuk segítségül, felváltva a Silan Fresh Sky variációt a szintén Silan Aromatherapy kíséretében (Nectar Inspirations).

A végeredmény: sötét ruhaneműk esetében foltmentes, tiszta, friss felületek, puha, lágy tapintással, szinte száraz megközelítéssel, kiváló illattal. Világos, fehér ruháknál foltmentesen, üdén, frissen érkezik a végeredmény – hangsúlyozzuk: a leginkább eco megoldással, a feljebb már részletezett Push & Wash funkció aktiválásával.
Meggyőző üzemeltetési költségvonzata van az Indesit XWSA 51052-nek, a gyártó adatai szerint az A++ energiaosztályba sorolható termék éves energiafogyasztása mindössze 148 kWh, míg a vízfogyasztás éves viszonylatban nem haladja meg a 8 köbmétert (7546 liter).

Indesit XWSA 51052 specifikációk

Magasság (cm): 85.0 cm x 59.5 cm x 42.5 cm

Tömeg (kg): 61.2

Energia hatékonysági osztály: A++

Centrifugálási hatékonysági osztály: C

Maximálisan elérhető centrifugálási sebesség: 1000

Éves vízfogyasztás literben: 7546.0

Ruhatöltet: 5kg

Program szám: 16

Programok: Selyem és függöny program, Cipő program, Speciális sport könnyű program

Dob űrtartalma (l): 40

Szín: Fehér

Ajtó szín: Fehér

Kijelző: A programok előrehaladtát jelző 4 LED

További funkciók: Késleltetett indítás, készenléti funkció, túlfolyásgátló

 

Exit mobile version