Főoldal Életmód Otthon Indesit XWSA 51052 – keskeny hatékonyság

[TESZT] Indesit XWSA 51052 – keskeny hatékonyság

Mit kell tennünk, ha hirtelen ötlettől vezérelve szeretnénk kiváló ár-érték arányú elöltöltős mosógépet vásárolni? Egyértelműen válasszuk az Indesit XWSA 51052 modellt, ugyanis az alapvető igényeknek maradéktalanul megfelel.

indesit-xwsa-51052-teszt-napimagazin-1

Több kisebb és nagyobb áruházi akció révén is fókuszba került az Indesit XWSA 51052 elöltöltős mosógépe. Volt, ahol 60 ezer forintos ár alatt is beszerezhető volt a termék, úgyhogy megvizsgáltuk: vajon mehet-e a minőség rovására a relatíve alacsony árképzés?
Tudni kell, hogy az Indesit XWSA 51052 számos programmal rendelkezik, szám szerint tizenhattal – úgyhogy szinte lehetetlen nem megtalálni a leginkább kedvező profilt. Természetesen van mód kímélő mosásra több megközelítésben, de még arra is gondoltak a tervezők, hogy cipőmosó funkciót is kapjunk. Elegendő tehát bedobni a 40 liter kapacitású dobba a szennyezett lábbelit, és kíméletes tisztításban részesülnek, ráadásul ultrarövid időtartam alatt.

Selyem- és függöny programjának köszönhetően a ténylegesen kényes anyagok is kitűnően tisztíthatók, itt szigorúan 30 fokon tart a rendszer, a hatás nem marad el; a program hozzávetőlegesen 45 perc alatt le is futott méréseink szerint.
Az Indesit XWSA 51052 programozható, teljesen átlátható és értelmezhető menürendszer szerint. Úgynevezett késleltetett indítás funkció ez, 1 nappal előre tudjuk beállítani a kívánt programot, azaz a mosási ciklus időpontjának kezdetét. Ruhák bekészítése, mosó- és öblítőszer adagolása, és már mehet is a visszaszámlálás.

Kétségkívül az Indesit XWSA 51052 legpraktikusabb programja a Push & Wash, ehhez külön dedikált gomb is tartozik az előlapon. Itt minden beállítás gyári, kevésbé, vagy közepesen szennyezett ruhaneműkhöz ajánlja a gyártó. A mosógép bekapcsolása, a ruhák dobba helyezése, valamint a mosó- és öblítőszerek betöltése után elegendő pár másodpercig nyomva tartani az instant funkciót aktiváló gombot, és máris megkezdődik a teljes, ám hihetetlenül gyors és hatékony mosási ciklus. Az egész nagyjából 30 percet vesz igénybe, mosással, öblítéssel és centrifugálással.

indesit-xwsa-51052-teszt-napimagazin-2

Természetesen mód van az Indesit XWSA 51052 esetében is, hogy az összetett programok egymástól elkülönítve fussanak. Tehát mehet önálló öblítés, centrifuga is, így még testre szabhatóbb a működés. A centrifuga maximális fordulatszáma egyébként 1000 RPM, gyakorlatban azonban bőségesen elegendő a 800-as beállítási érték is, illetve kímélőbb mosást igénylő ruhák, anyagok esetében ennél is kisebb értéket célszerű beállítani.

Fontos, hogy jó minőségű mosó- és öblítőszereket használjunk az Indesit XWSA 51052 üzemeltetéséhez, csakúgy, mint egyéb más esetekben, más modelleknél is. Tesztjeink szerint a legideálisabb, ha folyékony mosószereket, kapszulákat vetünk be, mosógéptesztjeinkhez a Henkel-féle Persil Color-Gel-t, illetve a Persil Power-Gel-t használjuk hathatósan. Öblítéshez szintén a Henkel Silan családját hívtuk segítségül, felváltva a Silan Fresh Sky variációt a szintén Silan Aromatherapy kíséretében (Nectar Inspirations).

indesit-xwsa-51052-teszt-napimagazin-3

A végeredmény: sötét ruhaneműk esetében foltmentes, tiszta, friss felületek, puha, lágy tapintással, szinte száraz megközelítéssel, kiváló illattal. Világos, fehér ruháknál foltmentesen, üdén, frissen érkezik a végeredmény – hangsúlyozzuk: a leginkább eco megoldással, a feljebb már részletezett Push & Wash funkció aktiválásával.
Meggyőző üzemeltetési költségvonzata van az Indesit XWSA 51052-nek, a gyártó adatai szerint az A++ energiaosztályba sorolható termék éves energiafogyasztása mindössze 148 kWh, míg a vízfogyasztás éves viszonylatban nem haladja meg a 8 köbmétert (7546 liter).

Indesit XWSA 51052 specifikációk

Magasság (cm): 85.0 cm x 59.5 cm x 42.5 cm

Tömeg (kg): 61.2

Energia hatékonysági osztály: A++

Centrifugálási hatékonysági osztály: C

Maximálisan elérhető centrifugálási sebesség: 1000

Éves vízfogyasztás literben: 7546.0

Ruhatöltet: 5kg

Program szám: 16

Programok: Selyem és függöny program, Cipő program, Speciális sport könnyű program

Dob űrtartalma (l): 40

Szín: Fehér

Ajtó szín: Fehér

Kijelző: A programok előrehaladtát jelző 4 LED

További funkciók: Késleltetett indítás, készenléti funkció, túlfolyásgátló