Főoldal Életmód Otthon Tefal Glass KI772D38 vízforraló – praktikus, elegáns konyhai kiegészítő

[TESZT] Tefal Glass KI772D38 vízforraló – praktikus, elegáns konyhai kiegészítő

Igazi must-have kiegészítője minden háztartásnak, konkrétan konyhának a Tefal Glass KI772D38 vízforraló. Ugyanis nincs az a nap, amikor ne lenne szükség egy ilyen eszköz szolgálataira. Nem mellesleg az is fontos, hogy a külcsín is meglegyen a belbecs mellé. Teszt.

Gondoljunk bele, hogy egy nap a konyhában hány alkalommal lehet szükség arra, hogy instant vizet forraljunk. Bármikor, bármihez szükség lehet erre a funkcióra: akár egy levest szeretnénk pillanatok alatt összerántani, vagy épp egy teát, kávét szeretnénk magunkénak tudni egy fárasztóbb munkanap végeztével, szinte azonnal. A Tefal Glass KI772D38 vízforraló jöhet is a képbe, és meg kell mondjuk: remekül teszi a dolgát.

Nézzük először a külsőt. A külsőt, ami kimondottan fontos annak tekintetében, hogy a konyha egyik domináns kiegészítőjéről van szó, még akkor is, ha nem tartjuk szem előtt az eszközt, hanem csak esetenként tesszük közszemlére. A kialakítás masszív, robosztus, főként elsődlegesen a fém-kialakítások dominálnak a kialakításnál. Az alsó megerősített rész, maga a talapzat is fém, itt egy markáns Tefal márkajelzés jön szembe velünk rögvest, két tetszetős csík közé fogva. Ennyi a dizájn tulajdonképpen, ami pont jó, hiszen a minimalista megközelítésű konyhaeszközök passzolnak a legjobban szinte minden környezetbe.

Középen értelemszerűen az üvegtartály kapott helyet, amely vastag falú, ellenálló, hővédő ötvözetből készült. Ehhez csatlakozik a tekintélyes kiöntő-fogantyú, amely szintén remek hőtaszítást garantál a felhasználásnál, de tesztjeink során az is világossá vált, hogy maga az üvegfal is visszafogottan viselkedik a komoly hőjelenségekkel szemben.

A kiöntő rész szintén strapabírónak tűnik, könnyedén nyitható, szivárgást nem tapasztaltunk egyáltalán – sok hasonszőrű termék esetében bizony fellelhetőek ilyesfajta nüanszok már az első használatbavétel után is, sajnos. A kiöntés procedúrája is komplex, pontos és hatékony. Használat során a kicsapodó gőz mértéke minimális, ez szintén kellemes a napi tevékenységek során.

1.7 literes kapacitással rendelkezik az egyébként 100 százalékosan újrahasznosítható anyagokból gyártott Tefal Glass KI772D38 vízforraló, amely bőségesen elegendő egy-egy azonnali konyhai rutinfeladat kiegészítéseképp. A vízforralás folyamata rendkívül gyors, nagyjából 2 perc eltelte után már használható, forrásban lévő vizet kapunk. Az eszköz névlegesen 1.85-2.2 kWh teljesítménnyel dolgozik, függően attól, hogy épp mely fázisában jár a víz felforralása.

Üdvözlendő, hogy a Tefal Glass KI772D38 vízforraló teljes mértékben képes arra, hogy megtartsa a társított folyadék minőségét. Ezalatt az ásványvizek tényleges összetételét kell értenünk, tehát ha kifinomultabb vizekkel dolgozunk, úgy a folyadék száz százalékos minősége megmarad a forralás után is.

Tefal Glass KI772D38 vízforraló specifikációk

Kapacitás: 1.7 liter

Névleges teljesítmény: 1850-2200 W

Szín: fekete

Anyag: hőálló biztonsági üveg, rozsdamentes acél