Főoldal A világ Belföld Tiszafüredi Halasnapok júliusban három napon át

Tiszafüredi Halasnapok júliusban három napon át

Több tízezer érdeklődőt várnak a július 12. és 14. között zajló, a város önkormányzata által szervezett Tiszafüredi Halasnapokra, amelyen többek között karnevál, koncertek, főzőverseny, légi bemutató szerepel a programok között – közölte Kerekes Sándor sajtókapcsolatokért felelős munkatárs az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint július 12-én délután a hagyományos karneváli menetben félezer résztvevő vonul majd a városon keresztül.

A rendezvény három napja alatt koncertet ad többek között a Hooligans, a Punnany Massif , a Republic, a ManGoRise, a Halott Pénz, a Kelemen Kabátban és a Budapest Bár. Rajtuk kívül több művészeti együttes is fellép.

Július 13-án, szombaton – rossz időjárás esetén vasárnap – Veres Zoltán műrepülő tart légi bemutatót. Hétvégén a Tisza-tó Fővárosa Strandfoci Kupát is megrendezik a szabadstrandon.

A Halételek utcáján az érdeklődők megismerhetik a térség jellegzetes ízeit, ahol többek között halászlé és sült hal lesz kapható. Minden évben a legnagyobb érdeklődéssel kísért program a halászléfőző-verseny, idén ismét a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. szervezésében tartják meg a IV. Tiszai Halételek Fesztiválját a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban. Óriásháló segítségével látványhalászat is szerepel a programok között.

Az idei rendezvény védnökei Nagy István agrárminiszter és Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, díszvendég Szolnok városa.