Főoldal A világ Belföld Több mint 1100 nevelőszülő gyűlt össze az állatkerti szülői értekezleten

Több mint 1100 nevelőszülő gyűlt össze az állatkerti szülői értekezleten

Ismét szülői értekezletre gyűltek össze az állatkerti állatok nevelőszülei, hogy találkozzanak kedvencükkel. Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért szervezésében megtartott eseményen több mint 1100-an vettek részt izgalmas állatkerti programokon. A találkozón ott volt Németh Kristóf és kisfia is, aki a Budapesti Állatkert egyik büszkeségét, Nivát, a gyönyörű nősténytigrist fogadta örökbe.

allatkerti_alapitvany_nemeth_kristof

A Fővárosi Állat- és Növénykertben (Állatkert) megrendezett szülői értekezleten ismét összegyűltek az örökbefogadott állatok nevelőszülei, hogy meglátogassák kedvencüket és különböző izgalmas programokon, valamint a gondozók által tartott érdekes sétákon vegyenek részt. A nevelőszülők kikérdezhették a gondozókat az általuk örökbefogadott állatról, kedvenc ételeiről, időtöltéseiről, a vele kapcsolatos izgalmas kulisszatitkokról. A találkozón az örökbefogadó szülők játékos vetélkedőkön, és értékes nyereményekért zajló tombolán is részt vehettek.

Az eseményre ellátogatott Németh Kristóf színművész is a családjával. A népszerű színész kisfia, Lőrinc is büszke nevelőszülő lett: Nivát, a gyönyörű nősténytigrist fogadta örökbe. Niva idén 10 éves, 2010-ben érkezett a budapesti állatkertbe.

Az állatkerti örökbefogadás segítségével bárki nevelőszülővé válhat egy évre, amelyről színes, fényképes oklevelet kap. Montskó Éva, az Alapítvány a Budapesti Állatkertért elnöke elmondta, hogy számos különleges állatot lehet örökbe fogadni a koalától kezdve a vombatig, így mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebbet. Az Alapítvány honlapján keresztül akár már néhány kattintással is örökbe lehet fogadni a kiválasztott kedvenceket.