Főoldal Kultúra Zene Tripla albummal jelentkezett a Radiohead

Tripla albummal jelentkezett a Radiohead

Megjelent a Radiohead “Kid A Mnesia” című tripla kiadványa, benne negyedik és ötödik lemezük, a “Kid A” és az “Amnesiac” újrakiadásaival, illetve a “Kid Amnesiae” címre keresztelt vadonatúj bónuszkoronggal.

Utóbbin az említett albumok felvételéből származó, de ezidáig kiadatlan anyagokat, alternatív verziókat és b-oldalas dalokat hallhatunk. Minderre azért kerül sor, mert az ikonikus lemezek most ünneplik megjelenésük 21. évfordulóját.
A banda a “Pyramind Song” 2001 áprilisában rögzített hipnotikus koncertfelvételével ünnepelte a premier napját!

A Radiohead a megjelenés előtt két kiadatlan stúdiófelvétellel és azok videóklipjeivel is meglepte rajongóit: először az “If You Say The Word” című dallal és annak kisfilmjével, majd a “Follow Me Around” című szerzeménnyel, ami egy időben a Radiohead-koncertek egyik közönségkedvenc pillanata volt.

A “Kid A Mnesia” debütálását kísérő, világszerte pozitív sajtóvisszhang a tökéletes bizonyítéka a zenekar és albumai kortalanságának. A Radiohead felkerült arra a frissen publikált listára is, mely a Pitchfork első 25 évére leginkább hatással lévő 200 előadót gyűjti össze, az új anyag pedig sorra gyűjti be a jobbnál jobb értékeléseket a legmeghatározóbb oldalaktól.

Előző cikkEgyedi kooperáció a fenntartható magyar textiliparért
Következő cikkKét koncertet is ad hazánkban Sting 2022-ben