Főoldal Életmód Vásárlás Új iPhone 1 dollárért?

Új iPhone 1 dollárért?

Magyarok fejlesztették az új közösségi piacteret, ahol prémium termékeket lehet megvásárolni akár egyetlen dollárért.

Aktuális mobiltelefon-csúcsmodellek, játékkonzolok vagy akár egy új autó – jó lenne ezeket minimális összegért, mondjuk egyetlen dollárért megvásárolni. A most elindult Allyos pontosan ezt teszi lehetővé. Egy termék megszerzéséhez ugyan némi szerencsére is szükség van, de ha az nem áll mellénk, a befizetett pénzünk akkor is levásárolható.

Háromévnyi fejlesztés és tesztelés után a közösségi vásárlás segítségével átalakítaná az online kereskedelmet az Allyos. A rendszerben, ha egy termék 100 dollárba kerül, akkor maximum 100 potenciális vásárló dönthet úgy, hogy 1-1 dollárral beszáll a vásárlásba. Ha a teljes árat összeadják, akkor a finanszírozott termék az egyiküké lesz – az, hogy pontosan kié, véletlenszerű kiválasztás útján dől el. Azonban a többieknek sem kell bánkódniuk, mert a betett pénzük nem veszik el, azt az Allyos piacterén teljes összegben kedvezményként levásárolhatják.

A rendszerben az egyenlőséget az időtényező beépítése valósítja meg: egy termék közösségi finanszírozásába mindenki óránként maximum 1 dollárral szállhat be, és mivel a kampányok csak néhány napig futnak, senki számára sem garantált, hogy ő vásárolhatja meg az adott terméket. Ez kizárja azt, hogy egy felhasználó hátrányba szorítson másokat csak azért, mert vastagabb pénztárcával rendelkezik.

Az Allyos elsőként a magyar piacon vezeti be a szolgáltatását, az alkalmazás már letölthető a Google Play Áruházból és az iTunes App Store-ból.