Főoldal Sport Új sorozatat indított az Eurosport, ahol bemutatja a világ legjobbjait

Új sorozatat indított az Eurosport, ahol bemutatja a világ legjobbjait

Minden szerdán friss epizódokkal érkezik a Eurosport új dokusorozata, amelyben többek között a fiatal hazai tehetség, Szalai Fanni triatlonista és edzője, Kuttor Csaba is megszólal.

Miközben a sportvilágban eseménydús nyár közeleg, szerdánként visszatér a Warner Bros. Discovery The Power of Sport című heti, tematikus magazinműsora, amely a sportvilág aktuális eseményeit emberi történeteken és ügyeken keresztül helyezi izgalmas megvilágításba.

Az Eurosporton elérhető harmincperces, tizenötrészes sorozat exkluzív interjúkkal indul: megszólal az amputált lábú lengyel futballista, Marcin Oleksy, illetve Gabriela Andersen-Schiess, egykori svájci hosszútávfutó, aki részt vett az első olimpiai női maratoni futáson az 1984-es Nyári Olimpiai Játékok keretében.

A sorozatnak magyar vonatkozása is van, az április 12-én debütáló epizódban a hazai triatlon sportág egyik fiatal tehetsége, Szalai Fanni és edzője, Kuttor Csaba is bemutatkozik.

Emellett a műsorban külön riport foglalkozik azokkal az ukrán sportolókkal, akik remélik, hogy 2024-ben kijutnak Párizsba, ameddig már csak 16 hónap van hátra. Az első rész foglalkozik továbbá a Párizs-Roubaix-kerékpárversennyel, illetve a Rolex Monte-Carlo Masters tenisztornával is.

A további epizódok foglalkoznak majd a Pride hónappal, a Menekültek világnapjával, illetve az Ocean Race-szel is. Az utolsó rész július 26-án kerül adásba, amikor megkezdődik az egyéves visszaszámlálás a 2024-es Párizsi Nyári Olimpiai Játékokig.

Scott Young, a Warner Bros. Discovery Sports Europe tartalomért és gyártásért felelős elnökhelyettese elmondta: „A sport ereje abban rejlik, hogy képes a sokszínűségén, a versengésen és mindenekelőtt a rajongókat inspiráló sportolók kiemelkedő teljesítmények elérése érdekében hozott áldozatain keresztül egyesíteni az embereket világszerte. Miközben a sport világában egy különösen izgalmasnak ígérkező nyárra készülünk, célunk, hogy a rajongókkal mélyebb szinten megismertessük a sportolókat, és elmeséljük a történeteiket, amellyel messze túllépünk az élő közvetítésekre szorítkozó tartalmakon.”

The Power of Sport első évada 2022 tavaszán indult, és több mint 60 riportot vonultatott fel, köztük interjúkat Janja Garnbrettel (olimpiai sportmászó bajnok), Susie Wolff-fal (a ROKiT Venturi Racing vezérigazgatója), Tim Gajserrel (háromszoros motokrossz-világbajnok) és Bartosz Zmarzlikkal (kétszeres salakmotor-világbajnok). Elmesélte ikonikus sportolók sikerhez vezető útját, és olyan kezdeményezéseket mutatott be, amelyekkel a sportvilág résztvevői azokat a közösségeket támogatják, ahonnan származnak.

A nagy kritikai sikernek örvendő, Trailblazers című digitális sorozat és a RAW podcast után a The Power of Sport egy újabb saját gyártású tartalom, amely reflektorfénybe állítja a Warner Bros. Discovery Sports által képviselt értékeket és megmutatja a sport erejét.