Főoldal Szabadidő Televízió Új szereplőkkel érkezik befejező évadához a Banshee

Új szereplőkkel érkezik befejező évadához a Banshee

Bár a nemrég megjelent trailer sejtetni enged valamit a Banshee folytatásáról, mégis csak találgatni tudunk arról, hogy milyen eszközei maradnak a szabadulásra egy profi hackernek, ha elrabolják, a pennsylvaniai kisváros seriffje felfedi-e kilétét mindenki előtt, és ki lehet az, aki biztosan semmi jóra nem számíthat a történet legvégén.

BANSHEE_poster_magyar_v2

A sorozat társszerzője, Jonathan Tropper tavaly karácsony előtt Twitter-üzenetben közölte a rajongókkal, hogy a Banshee negyedik évadja egyben a krimi végét is jelenti. Ráadásul már azt is tudjuk, hogy a szereplők eseménydús mindennapjai és visszaemlékezései az eredeti tervekkel ellentétben tíz helyett mindössze nyolc részben sűrűsödnek össze. És ha hihetünk a híreszteléseknek, akkor a korábbiaknál sokkal sötétebb és érzelemdúsabb forgatókönyvet valósítottak meg a készítők.

Az utolsó akciójelenetben számos kulcskaraktertől kellett végleg búcsút vennünk, de a negyedik évadban újakat köszönthetünk. Egyikük például az FBI ügynököt alakító Eliza Dushku, akit annak idején a Buffy, a vámpírok réme tett ismertté, a későbbiekben pedig olyan nagy nevekkel játszott együtt, mint Robert De Niro, Leonardo DiCaprio, Alan Rickman, Halle Berry, szerepelt a Nickelback és a Simple Plan videoklipjeiben is, a Maxim magazin pedig 2000-ben a világ száz legszebb nője közé választotta. Azonban Dushku egy interjúban elárulta, hogy ebben a sorozatban olyan hölgy hírében áll majd, aki otthon külön szekrényt tart fenn csontvázaknak. Nem törpül el mellette az az Ana Ayora sem, aki Banshee rendészeti szervét erősíti majd, és jön az Alkonyat-sorozat egyik szőkesége Casey LaBow is, hogy megízlelje, milyen életet tartogathat egy feleség számára a bűncselekményekkel átitatott kisváros.

Néhány új érkezőnek nemcsak az eseményszálakat kellett felvennie, hanem a fizikailag már megedzett szereplőgárdához is fel kellett zárkóznia. A főhősök a három évad alatt már megszokták, hogy ha nem a forgatásokon dolgoznak, akkor a konditeremben edzenek és igyekeznek különböző küzdősportokat elsajátítani, hiszen egy valamire való akciófilm a jó erőnlétet és a különböző harci technikák ismeretét is megköveteli. A felkészülést mindvégig neves edzők segítették, akik a hajdan Bruce Lee által kialakított sajátos harcművészeti stílussal, a Jeet Kune Dóval is megismertették a könnyedebb szerephez szokott színészeket. Így aztán a negyedik évad is bővelkedik majd jól koreografált, látványos jelenetekben.

Nagy rejtély egyelőre, hogy mi lesz a továbbiakban a legendás hacker, Job sorsa, aki a 3. évad végén fogságba került. Erről Tropper az alábbiakat nyilatkozta: „Emlékszem arra, amikor tízéves koromban láttam a Star Wars – A birodalom visszavágot, és teljesen ledöbbentem, hogy a végén nem mentették meg Han Solót. Persze tudtam, hogy lesz folytatása a sztorinak, de kisgyerekként egészen addig nem találkoztam olyan filmmel, amelyben a jófiú nem menekül meg végül. A történet azzal az egyre erősödő érzéssel hagyott ott engem, hogy még többet akarok kapni belőle. Amikor a harmadik évadot készítettük, ismét beszélgettünk A birodalom visszavágról, és elhatároztuk, hogy mi sem bontjuk ki még ezt a szálat.” És valóban. A kíváncsiságot csak még jobban erősíti a tény, hogy a csapat egyetlen embere, aki képes ésszerű tervet alkotni egy szabadulásról az maga az elrabolt Job, akinek hollétéről semmit sem tudunk. Ám még egy ilyen puskaporos történetben is mindennél jobban érdekelhet minket az, hogy ismét egymásra talál-e a múltját feledni vágyó Carrie és az a rablóból pandúrrá vált Lucas Hood, akiről csak kevesen tudják, hogy ki is valójában. A Banshee befejező évadja április 2-től indul a Cinemax műsorán és az HBO GO-n.