Főoldal Szabadidő Fesztivál Változatos programok közül válogathattunk a Generali Gyerek Sziget második hétvégéjén is

Változatos programok közül válogathattunk a Generali Gyerek Sziget második hétvégéjén is

Június második hétvégéjén is igazi gyerekparadicsommá vált a Hajógyári-sziget a Generali Gyerek Sziget kapcsán, ahol gazdag programkínálatból válogathatottak az apróságok és a szülők is, visszaszámolni a Vakációig.

generali-gyereksziget-2-hetvege-napimagazin

A Generali Nagyszínpadon például minden napra jutott egy-egy színházi előadás. Szombaton a Mesebolt Bábszínház és a Magamura Alkotóműhely közös marionett-bábos előadásával, a Dobronka Cirkusz Világszám! című darabbal kezdhette a napot az aprónép, vasárnap pedig az egri Harlekin Bábszínház Tancika Marcika előadásán szórakozhattunk. A néptáncrajongókat a Tamariska Táncegyüttes bemutatókkal és táncházzal várta, a TuttaForzaSmalto gyerekzenekar pedig egy igazi mesekoncerttel kényeztette a rajongókat. Ritka csemege volt Gulyás László Vándormuzsikus, valamint Varró Dániel közös verses zenés elő adása, amelyet a Kalákából ismert Radványi Balázzsal együtt mutattak be.

A hétvége egyik legnagyobb zenei különlegessége a Gőgös Gúnár Gedeon megzenésített verseit bemutató koncert volt, amelynek érdekessége, hogy az írónő unokája, Tarján Veronika és zenekara készítette a most megjelent lemezt a könyvhöz. Vasárnap zárásként pedig a gyerekek kedvence, a Kolompos zenekar lépett fel a színpadon.

Az elme pallérozása mellett természetesen a testedzés is fontos szerepet kapott: a legkisebbeket a Rossmann Ringató Ligetben, a Jana Baba Játszóházban és a Caonatur Baby Pelenkázóban várták, ahol ezen a hétvégén 13 órától Béres Alexandra, a Caonatur Baby nagykövete tartott tornát a kicsiknek.

A Generali Sportparkban ezen a Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetsége vendégeskedett. Bárki kipróbálhatta a kerekesszékes kosárlabdát, ülőröplabdát, vak focit vagy a vak pingpongot.  A vállalkozó kedvűek artistáskodhattak az Artista tanodában, ahol a Karamella Poronty Cirkusza minden hétvégén változó programmal várta a családokat: ezen a hétvégén a Kabolo Mozgásművészeti Műhely bemutatkozásával. A mozogni vágyó gyerekek és szüleik részére a Mozgás Akadémián a múlt  hétvégén a No Comment Tánciskola tartott órákat és megnyílt a Suli Szamuráj Pont is.

Szombattól kinyitott az SOS Mesesátor is, itt vasárnap 16 órakor Farkasházi Réka zenés meséléssel várta a látogatókat.

Nem csak a műfajok közt, hanem időben is utazhattak az érdeklődők: a Közlekedési Múzeum sátrában az ’50-es évek kétkerekűinek világa elevenedett meg, megcsodálhatták a gyerkőcök a korszak néhány kultikus motorkerékpárját és kerékpárját, és a régi kétkerekűekkel kapcsolatos játékokban is részt vehettek a Történelmi Játszótéren. A helyszín az ’56-os Emlékbizottság támogatásával valósulhatott meg.

Utoljára voltak próbálhatók a Kalóz Sziget és a FIRELIFE Erdőtűzmegelőzési projekt játékai is, tehát annak, aki erdőőr akart volna lenni vagy erdőtüzet szeretett volna oltani, ott volt a helye.

A tánc és sportok mellett még rengeteg izgalmas és érdekes játék és program várta egész hétvégén a családokat: kalandparkok, kézműves foglalkozások, környezetvédelmi játékok, állatsimogató, kutyaház, bringapark, KRESZ park, történelmi játszótér, Kukutyin, bohóc programok, Öttusa Kölyök Park, kincskereső játék és még sok minden más.

Előző cikkMatt Damonra ledobták a spoilerbombát?
Következő cikkA belföldi wellness-turistáknál az ételé a főszerep