Főoldal Autó, motor Volkswagen-találkozó 2014: 20 éves Golf III-as nyereményautót adtak át

Volkswagen-találkozó 2014: 20 éves Golf III-as nyereményautót adtak át

A várakozásoknál, illetve az elképzeléseknél is nagyobb érdeklődés övezte a szeptember 27-i, első Volkswagen-találkozót, amely magában foglalta a harmadik alkalommal megrendezett Golf-találkozót, s mellette a Transporterek, Bogarak, Passatok, Sciroccok, Corradok összejövetelét is. Minden kétséget kizáróan a rendezvény egyik izgalmas pontját a tombolahúzás jelentette, mivel az idei fődíj egy 1994-es évjáratú, III-as Golf volt. A gyári állapotú autót a pest megyei Lukács József nyerte, aki a Fáy utcai márkakereskedésben 2014. október 15-én, azaz tegnap ünnepélyes keretek között vehette át új járművét a szervezőktől. A Napimagazin.hu és képviseltette magát az eseményen.

volkswagen_golf_iii_nyeremenyauto_atadas_2014_001

Kezdjük némi visszatekintéssel: kettő évvel ezelőtt, 2012-ben szervezett először a Volkswagen Golf-találkozót a Hungaroringen, s már az első évben is igencsak népszerű volt az esemény. Hasonlóképp volt ez a tavalyi Golf-találkozón is, a szervezők pedig – látván a többi hazai Volkswagen klub érdeklődését – idén úgy döntöttek, hogy a harmadik Golf-találkozóval egy időben és egy helyen szervezik meg a Transporterek, Bogarak, Passatok, Sciroccok, Corradok összejövetelét is. Így 2014-ben első ízben rendezték meg a Volkswagen-találkozót a mogyoródi versenypályán, ahová szeptember 27-én minden eddiginél több, bő 11 000 látogató érkezett hazánkból és a környező országokból.

Abban a tekintetben viszont nem volt változás, hogy a Volkswagen-találkozó egyik központi helyszínét ezúttal is a Paddock rész adta. Itt volt megtekinthető az a 300 különleges Golf, amit a 11 fős szakmai zsűri választott ki az előzetesen regisztráltak közül. A Paddock más szempontból is tartogatott érdekességeket, az itt található egyik boxban volt kiállítva a világon egyetlen példányban létező 503 lóerős GTI Roadster, illetve az érdeklődők első ízben itt találkozhattak Magyarországon a Golf GTE és az e-Golf modellekkel is.

volkswagen_golf_iii_nyeremenyauto_atadas_2014_006

Kisvonat szállította a látogatókat a Transporter Hippifaluba, ahol igazi woodstocki hangulat uralkodott, számos Transporter különlegesség sorakozott az ideiglenesen kialakított kempingben. A legnagyobb érdeklődést itt is egy gyári különlegesség váltotta ki az érdeklődőkből: testközelből találkozhattunk ugyanis az 1957-től 2013-ig, Brazíliában gyártott  Volkswagen T2 sorozat utolsó, 1200 példányos  „Last Edition” kiadásának 1200. darabjával. A Volkswagen-találkozó hivatalos programjai este a Hippifaluban folytatódtak, a legbátrabbak sátorban vagy kedvencük fedélzetén tölthették az éjszakát.

volkswagen_golf_iii_nyeremenyauto_atadas_2014_003 volkswagen_golf_iii_nyeremenyauto_atadas_2014_005 volkswagen_golf_iii_nyeremenyauto_atadas_2014_002

Az autós csemegék mellette számos program színesítette a napot: kipróbálható volt a vezetéstechnikai pálya, illetve a Hungaroring területén található és a nagyközönség számára többnyire ismeretlen Off-road Centrum, ahol Amarok, T3 Syncro és Tiguan modellek volánja mögött lehetett bejárni a 30 hektáros erdőt. Emellett – a korábbi évekhez hasonlóan – rengeteg gyermek és női programról is gondoskodtak a szervezők, éppen ezért idén még többen érkeztek családostul a rendezvényre.

A Golf III-as átadása

A találkozó idén sem maradt tombola nélkül, melynek a fődíja ezúttal egy 1994-es, 119 000 kilométert futott, gyári állapotú III-as Golf volt. Az autót a pest megyei Lukács József nyerte, aki október 15-én vehette át a kocsit a Fáy utcai Volkswagen márkakereskedésében. „Nagyon boldog voltam, amikor kiderült, hogy én nyertem meg az autót. Egyrészt azért, mert még sosem nyertem tombolán, másrészt pedig azért, mert igazi Volkswagen bolond vagyok. A hétköznapokban egy Caddy a munkaeszközöm, a rendezvényre azonban egy 1990-es „malac orrú” Passattal érkeztem, amit kifejezetten a Volkswagen-találkozó kedvéért újítottam fel. Most pedig a garázst kellett teljesen renoválnom, s átrendeznem azért, hogy elférjen mellette az új jövevény” – mondta el az autóátadó során Lukács József. „A tervem szerint a Golf kitűntetett figyelmet kap majd, s csak találkozókra fogok járni vele, és 10 év múlva megszerzem rá a veterán minősítést” – tette hozzá.

volkswagen_golf_iii_nyeremenyauto_atadas_2014_007

A nyereményautó története

Kovács úr bő húsz évvel ezelőtt, 1994-ben  egy téli napon vásárolta meg az 1.4-es, 60 lóerős benzinmotorral szerelt, tűzpiros III-as Golfot a Deák Ferenc téri Volkswagen márkakereskedésben. Az autó és tulajdonosának története ritkaság számba megy, hiszen a kocsit különleges figyelem övezte: idősödő gazdája 17 évig szinte kizárólag a család közeli telkére járt a Golffal. Az év többi részében fénytől, csapadéktól, fagytól megóvva garázsban tartotta azt. Tizenhét év sok idő, ám Kovács úr mindösszesen 27 000 kilométert autózott féltve őrzött kedvencével. A végig vezetett szervizkönyvű négykerekű 2011-ben került új tulajdonosához, ekkor a Golf napi feladatokhoz jutott: a III-as fiatalkorát meghazudtolóan kezdte róni az utakat. Második gazdája három év alatt majd 100 000 kilométert tett az autóba, ám ő is sok figyelmet fordított szerzeményére, így kifogástalan állapotát megőrizte ez idő alatt.

volkswagen_golf_iii_nyeremenyauto_atadas_2014_008

A Porsche Pest telephelyére húsz év után került vissza ismét az idei Volkswagen-találkozó nyereményautója, amit a Das WeltAuto és a Fáy utcai márkaszerviz segítségével újítottunk fel. Elsőként az autó fényezésének sérüléséit javították ki, érdekesség, hogy korróziót nem találtak az autón. Ezt követően fék és futómű alkatrészeket, sebességváltó és motortömítéseket cserélték, valamint kapott az autó egy nagyszervizt is. A felújításhoz kizárólag eredeti Volkswagen alkatrészeket használtak, melyeket a Porsche Hungaria Parts Center, azaz a Volkswagen AG regionális alkatrészközpontja szállított.

Még több fotó: Napimagazin Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, Gigabyte, Sony, MSI, Epson, Canon, Camera Kft., Nike
Utómunka hardver: Acer, Gigabyte, MSI