Főoldal Sport 1500 diák ismerkedett meg 17 sportággal az MDSZ nyitórendezvényén

1500 diák ismerkedett meg 17 sportággal az MDSZ nyitórendezvényén

Mintegy 1500 általános iskolás gyűlt össze Budapesten a MOM Sport Uszoda és Sportközpontban, hogy kipróbálhassa a helyszínen bemutatkozó 17 sportágat. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szervezésében megvalósuló, a gyermekek testmozgását és versenysportolását támogató programsorozat, „A Sport Legyen a Tied!” tavaly 20 helyszínen közel 15 ezer gyereket mozgatott meg, és idén is hasonlóan nagy érdeklődésre számíthatnak a rendezők. Az újra induló eseménysorozat nyitó rendezvényén került sor az MDSZ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) között létrejövő partnerségi megállapodás ünnepélyes aláírására is. Az eseményen számos kiváló sportoló mellett hazánk egyik büszkesége, London aranyérmes kardvívója, Szilágyi Áron is megjelent és sportolásra buzdította a kisiskolásokat.

SLT-megnyito-gyerekek

Az MDSZ 2016-ban is elindítja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által támogatott, „A Sport Legyen a Tied!” elnevezésű országos programsorozatát, amelynek során 20 kiemelt megyei helyszínen mutatkoznak be a helyi sportszervezetek. A gyerekek mindennapos sportolását és versenysportba kerülési lehetőségét támogató eseménysorozat keretein belül tavaly mintegy 85 ezer gyermek ismerkedhetett meg több mint 830 sportegyesülettel, és több mint 1300 iskola kapott értékes sporteszköz csomagot.

„Örömmel jelenthetem be, hogy a mai napon partnerségi megállapodást köt az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Diáksport Szövetség, amelynek lényege, hogy az oktatás, a sportpolitika, az egészségügy, a gyermek- és ifjúságpolitika, valamint a társadalmi felzárkózás területén a minisztérium és az MDSZ együttműködik a jogszabályok előkészítésében, módosításában és felülvizsgálatában egyaránt. Ez a megállapodás is segíti, hogy a sport, a mozgás és ezzel együtt az egészséges életmód minden téren hozzátartozzon az ifjúság mindennapjaihoz, és erősítse az olyan programok fontosságát, mint A Sport Legyen a Tied!” – mondta el Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár a rendezvénysorozat budapesti megnyitóján.

Dr-Szabo-Tunde-EMMI-balogh-gabor

A nyitórendezvényen 17 sportágat próbálhattak ki a gyerekek. A programhoz csatlakozó szövetségek nem titkolt célja az igazolt sportolók számának növelése és az utánpótlás felkutatása.

„Sportolóként az volt a legnagyobb fájdalmam, hogy egyre kevesebb fiatal sportol egyesületi keretek között. Ezzel a programsorozattal azt szeretnénk elérni, hogy az egyesületeket bevigyük az iskolába, illetve hogy közelebb hozzuk a gyerekeket a sporthoz. Mi elsősorban élményt szeretnénk adni, ezért hívjuk meg sportági bemutatóinkra azokat a neves edzőket és élsportolókat, akik valóban motiválhatják a gyerekeket.” – magyarázta Balogh Gábor, az MDSZ elnöke.

SLT-megnyito-gyerekek 2

A látványos és eseménydús sportnapon a gyerekek nagy lelkesedéssel próbálgatták a különféle eszközöket és fogásokat neves sportolók és profi edzők segítségével. A fiúk körében a legnépszerűbbnek a küzdősportok, míg a lányoknál a labdajátékok bizonyultak.

A budapesti esemény után az országos sportbemutató sorozat első vidéki állomása április 4-én Győrben lesz, majd a program október végéig 18 további helyszínen folytatódik, és végül Pécsen zárul.