Főoldal Életmód Egészség 3+1 tipp a „slow” életérzés eléréséhez

3+1 tipp a „slow” életérzés eléréséhez

Sokaknak az ősz jelenti az újrakezdést: indul a tanév, visszatérünk a munkába. A nyaralás mostanra csupán egy távoli emlék, a hétköznapok pedig egyre sűrűbbek, rohanósabbak.

A „slow” filozófia és életérzés éppen ennek mond ellent. Álljunk meg, szemléljük és értsük meg a világot és magunkat! A következő tanácsok segítenek lelassulni és belülre figyelni.

1. Új utakon

Járt utat, járatlanért el ne hagyj! – tartja a mondás, azonban ez nem feltétlenül igaz. Munkába vagy hazafelé menet törd meg a napi rutint, és válassz olyan útvonalat, amerre eddig még nem jártál! Próbálj ki új irányokat, lassítsd le lépteid, válassz egy másik utcát, amely létezéséről eddig talán nem is tudtál! Tekints felfelé és lefelé is, vizsgáld meg a környezeted! Szerezz új tapasztalatokat, fedezd fel a körülötted zajló élet rejtett kincseit!

2. Mennyiség helyett minőség

Az új technológiáknak köszönhetően megváltozott a viszonyunk az olvasással , a digitális tartalmak egy újfajta figyelmet követelnek meg tőlünk, minél több információt kell a lehető leghamarabb befogadnunk és megértenünk. Fejleszd tudatosan a mélyolvasási készséged! Olvass kevesebb, számodra valóban jelentős hírt alaposan, vegyél elő egy klasszikus, papír alapú regényt vagy kapcsold ki telefonodon a WiFi-t és használd könyvolvasóként az utazások során!

3. A lassú egészség filozófiája

Az egészségtudatos, a bio és a ’mindenmentes’ élelmiszerek népszerűsége töretlen, napról-napra többen hajlandóak tenni is a jóllétükért. Ehhez nyújt támpontot a lassú egészség filozófiája. Központi eleme a test és a lélek kölcsönhatása és annak vizsgálata. Rámutat a megelőzés, a fizikai és lelki állapot, valamint a társas kapcsolatok egészségre gyakorolt hatására. Fontos megismerni alapvető testi folyamatainkat, figyelj a tested jelzéseire, és legyél tisztában testi-lelki gyenge pontjaiddal!

+1 Lassítsd le a pillanatot!

Rögzítsd a pillanatot lassítva, nézd vissza és fejlődj! A Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok új, Super Slow-Mo kamerafunkciója lehetővé teszi, hogy ne csak nézzünk, hanem lássunk is. A hétköznapi stresszt felválthatjuk kreativitással, ha kipróbáljuk a szuperlassított felvételekben rejlő lenyűgöző lehetőségeket. Lassulj le, alkoss valami újat, fejezd ki és ismerd meg önmagad!