Főoldal Szabadidő Koncertek 8 dolog, amit eddig nem tudtál a OneRepublic-ról

8 dolog, amit eddig nem tudtál a OneRepublic-ról

Közeledik az időpont amikor az elmúlt évek egyik legsikeresebb bandája, a OneRepublic végre Budapesten ad koncertet.
Nézzünk addig néhány érdekességet a banda pályafutása kapcsán:

onerepublic

1. Bár az alapító tagok Colorado-ból származnak, azonban a karrierjük első fontos lépéseként Ryan Tedder, az énekes Nashville-ben nyert meg egy tehetségkutatót és végül Los Angeles-be költöztek, hogy megalapítsák a csapatot 2003-ban.

2. Ryan Tedder az elmúlt 10 év egyik legsikeresebb szerzőjévé és producerévé vált, a OneRepublic mellett dolgozott  többek között Rihannával, Beyoncé-val, Adele-lel, Kelly Clarksonnal, Jennifer Lopezzel és Leona Lewis-szal is. Négyszer jelölték Grammy-díjra a OneRepublic melletti munkáiért, többek között az Év Producere díjra is, 2012-ben Adele 21 című albumáért meg is kapta az elismerést.

3. Ryan Tedder hitvallása a lemezkészítésről: „Csak annyira vagy jó, mint a legrosszabb dalod. Minden album készítésénél ezt kell szem előtt tartani.”

4. A zenekar két alapítója, Ryan Tedder és Zach Filkins középiskolai haverok, első közös bandájukat This Beautiful Mess-nek hívták, de feloszlottak miután egy helyi tehetségkutató versenyen rögtön az első héten kiestek.

5. Apologize című daluk megjelenése után rekord rádiós játszási számot ért el: egyetlen hét alatt több mint 10.000 alkalommal játszották le az amerikai rádiók.

6. Good Life című daluk számtalan filmben és reklámban szerepelt, többek között az Eat, Pray, Love,  az Egy napon, a Könnyű nőcske, a Narnia krónikái mozifilmekben illetve a Gossip Girl és a 90210 tinisorozatokban csendült fel, de például a Disney is ezt a dalt használta a parkjai karácsonyi promóciójához 2010-ben. A  a Rolling Stone magazine szerint a dal minden idők 15 legjobban fütyülhető slágere között van.

7. Sok kritika érte a bandát, hogy nem teljesen érthető a Counting Stars videóklipjének sztorija, főként az aligátor jelenléte benne. Több hónappal később árulták el egy interjúban, hogy az aligátort nem tervezték be előre, a videót New Orleansban forgatták az aligátor pedig egyszer csak megjelent a háznál – ami arrafelé nem teljesen szokatlan jelenség.

8. A zenekar már évek óta támogatja kislemezeladásaiból a Save The Children szervezetet, amely a gyermekek jogaiért küzd világszerte.  Legutóbb guatemalai gyerekek szívverésének hangját rögzítették és használták fel Feel Again című nótájukban, amelyet a szervezet azóta kampánydalként is használ

Június 7-én végre élőben is láthatjuk ezt a zseniális amerikai bandát a BudapestAréna színpadán.

Jegyek korlátozott számban még kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában.