Főoldal Kultúra A Broadwayn is bemutatják a Londonban sikerrel futó Harry Potter-darabot

A Broadwayn is bemutatják a Londonban sikerrel futó Harry Potter-darabot

Jövő tavasszal a Broadwayn is bemutatják a Londonban kilenc Laurence Olivier-díjjal kitüntetett Harry Potter és az elátkozott gyermek című kétrészes darabot – közölte csütörtökön a The Hollywood Reporter.

A J. K. Rowling regényfolyama nyomán született színművet 2018. április 22-től játsszák majd a felújított New York-i Lyric Színházban.

A Londonban Jack Thorne színművéből John Tiffany rendezésében műsorra tűzött dráma hatalmas sikert aratott, és tavaly júliusi debütálása óta teltházakkal játszották. A közelmúltban lezajlott Olivier-díjátadó gálán egyebek mellett elnyerte a legjobb új darab, a legjobb színész, női és férfi mellékszereplő, valamint a legjobb rendezés trófeáját is.

A tervek szerint a Broadwayn vagy matinéelőadások keretében egyszerre játsszák a két részt vagy egymást követő estéken láthatják a nézők.

Rowling hét regényben írta meg a varázslófiú, Harry Potter történetét, a színmű azonban a regények cselekményét felhasználva már Potter és barátai felnőttkorában játszódik, és főhősei a Roxfort Varázslóiskolába járó gyerekeik.