Főoldal A világ New York A DDC odaítélte az első szerződést New York City első M/WBE mentorprogramjához,...

A DDC odaítélte az első szerződést New York City első M/WBE mentorprogramjához, építőipari cégek és kisvállalkozások számára

Thomas Foley, a New York-i Tervezési és Építési Minisztérium (DDC) biztosa ma bejelentette, hogy a DDC új mentorprogramjában kizárólag a minősített kisebbségi és női tulajdonú vállalkozások (M/WBE) és kisvállalkozások számára elérhető első szerződést odaítélték. A program, amelynek első kohorszában 49 cég vesz részt, az első ilyen jellegű program New York város polgármesteri hivatalában. A mentorprogram második kohorszában való részvétel iránt érdeklődő cégek és kisvállalkozások jelentkezését április 3-tól május 15-ig lehet benyújtani.

„A méltányosság áll kormányunknak a város gazdasági fellendülésére vonatkozó elképzelésének középpontjában” – mondta Eric Adams, New York polgármestere. „Ez az első ilyen jellegű program újabb példája kormányunk elkötelezettségének a kisebbségi és női tulajdonú vállalkozóink és munkavállalóink lehetőségeinek bővítése iránt. Ezzel a programmal eszközöket adunk a M/WBE vállalatoknak, hogy versenyezzenek a városi szerződésekért, és növeljék vállalkozásukat, miközben elősegítjük a New York városának szükséges inkluzív fellendülést.”

„Az új mentorprogramunkra adott válasz figyelemre méltó volt, és örömmel tölt el minket, hogy a program keretében odaítéltük az első szerződésünket” – mondta Thomas Foley, a DDC biztosa. „A kormányzati szerződések értékes üzleti lehetőséget jelentenek, és a vállalatok tudni akarják, hogyan pályázzanak ezekre a szerződésekre, és hogyan hajtsák végre azokat sikeresen és hatékonyan. Azzal, hogy segítjük a M/WBE-ket és a kisebb cégeket, nemcsak a történelmi egyenlőtlenségeket korrigáljuk, hanem növeljük a versenyt a szerződéseinkért, és jobban reagálunk az általunk kiszolgált különböző közösségek igényeire. Továbbra is keressük a módját annak, hogy támogassuk ezeket a cégeket és bővítsük az iparágat.”

A mentorprogram két szintből áll, és minden egyes cég négy évet tölt mindkét szinten, ahol személyre szabott üzletvezetési útmutatást, növekedéstervezési támogatást és projektspecifikus technikai segítséget kapnak egy technikai segítségnyújtási tanácsadótól és egy elismert építésvezetői cégtől.

A cégek az 1. szinten kezdik a programot, amely kizárólagos pályázati lehetőségeket kínál exkluzív, legfeljebb 1,5 millió dollár értékű építési projektekre. Ezt követően a cégek beiratkozhatnak a Graduate Mentoring Programba (2. szint), és legfeljebb 3 millió dollár értékű projektekre pályázhatnak. A cégek emellett hozzáférhetnek az építőipari vállalkozások hálózatához és exkluzív kapcsolatépítő eseményekhez, valamint képzésekhez és egyéb erőforrásokhoz, amelyek javítják a New York-i ügynökségekkel való sikeres együttműködés képességét.

A mentorprogram első csoportjára több mint 250 cég jelentkezett. A jogosult cégek az építőiparban tevékenykednek, legalább egy éve működnek, és a New York-i Kisvállalkozói Szolgáltatások Minisztériuma (SBS) által M/WBE vagy „kisvállalkozásként” (független tulajdonú és működtetésű, nem M/WBE, amelynek átlagos éves bruttó bevétele az elmúlt három naptári évben 150 000 és 500 000 dollár között van) minősítettek.

Jose Fernando Garcia, az Approved General Contracting of Mineola, NY tulajdonosa 20 évvel ezelőtt hozta létre cégét, miután Dél-Amerikából New Yorkba költözött. A cég nemrégiben nyerte el a DDC mentorprogramjának első kizárólagos szerződését a manhattani Bellevue Men’s Shelter strukturális integritásának vizsgálatára és dokumentálására egy DDC-projekthez, amely a menedékház átriumának átépítését célozza.

„Hálás vagyok, hogy beválasztottak a DDC új M/WBE mentorprogramjának első csoportjába” – mondta Garcia. „A program nagyszerű eszközöket kínál a kisebbségek és a kisvállalkozások számára, például tanácsadók és projektmenedzserek támogatását. A cégeknek mostantól lehetőségük van arra, hogy alvállalkozó helyett fővállalkozóként vegyenek részt egy projektben”.

„Ha egy cég vagy kisvállalkozás valóban érdeklődik és kész együttműködni a várossal, a lehetőségek rendelkezésre állnak” – folytatta Garcia. „Keményen kell dolgozni, és meg kell mutatni az értékünket, mint bármely más iparágban. Legyenek büszkék az elvégzett munkára, és győződjenek meg arról, hogy a projektek elejétől a végéig következetesek és aprólékosak. Részt veszek az MTA és az SCA által kínált mentorprogramokban is, és a lendületem nagy részét a velük való munkavégzés és a tanulás lehetőségei adják”.”

A DDC a város legfőbb építésszervező ügynöksége, amely több mint 20 városi ügynökség, valamint a várostól finanszírozásban részesülő nonprofit szervezetek számára épít infrastruktúrát és középületeket. Az ügynökség felelős a város M/WBE cégek számára biztosított szerződéskötési lehetőségeinek nagy részéért, és a jelenlegi 2023-as pénzügyi év első negyedévében 31 százalékos M/WBE kihasználtsági arányt ért el. A 2022-es pénzügyi évben a DDC több mint 515 millió dollár értékű szerződést ítélt oda M/WBE cégeknek, ami a város M/WBE szerződéseinek több mint egyharmadát jelenti az adott évben. A 2021-es pénzügyi évben az M/WBE cégek összesen 334 szerződést nyertek a DDC-vel 660 millió dollár értékben, ami 25,6 százalékos M/WBE felhasználási arányt jelent.

A DDC és a New York-i Kisvállalkozói Szolgáltatások Minisztériumának (SBS) partnerségén keresztül a mentorprogram résztvevői hozzáférnek az SBS munkatársaihoz, valamint az SBS tőkenövekedési és munkaerő-fejlesztési programjain keresztül a vállalkozások adminisztratív kapacitását támogató tőkehozzáférési lehetőségekhez. A DDC mentorprogramjának mintájául a New York-i Iskolaépítési Hatóság és a Fővárosi Közlekedési Hatóság (MTA) hasonló programjai szolgáltak.

2022 júliusában az ügynökség létrehozta a városi kormányzat első előminősített listáját (PQL), amely az M/WBE fővállalkozókra korlátozódik. A listán szereplő cégek kizárólagos joggal pályázhatnak az ügynökség általános építési projektjeire, amelyek becsült értéke 500 000 dollártól 2,99 millió dollárig terjed. 2022 márciusában a DDC bejelentette, hogy a jövőbeni középület-projektek építészeti tervezési szolgáltatásaira szerződött tervező cégek fele M/WBE tanúsítvánnyal rendelkezik.

A DDC mentorprogramja iránt érdeklődő vállalkozásoknak „Ajánlattevőként/ajánlattevőként/mentorként” kell regisztrálniuk a https://ddcanywhere.nyc oldalon, a Mentoring Access Portal (MAP) ikonra kell kattintaniuk, és ki kell tölteniük a jogosultsági szűrő kérdőívet annak megállapítása érdekében, hogy megfelelnek-e az előzetes képesítéseknek. A kitöltést és az előzetes minősítés jóváhagyását követően a vállalkozások hozzáférést kapnak a Mentorprogram alkalmazásához.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy a jogosult cégek hogyan szerezhetnek M/WBE minősítést, kérjük, látogasson el a Certify With the City weboldalra. A programra jelentkező cégeknek a PASSPortban, a város digitális beszerzési és beszerzési megoldások portálján is regisztrálniuk kell és be kell nyújtaniuk a bejelentéseket.

A DDC programjairól és a szerződéskötési lehetőségekről bővebb információt kereső vállalkozók vagy M/WBE vállalkozások a DDC sokszínűséggel és ipari kapcsolatokkal foglalkozó irodájához fordulhatnak a DDCODIR@ddc.nyc.gov címen, a mentorprogrammal kapcsolatos további információkért pedig a vállalkozásfejlesztési egységhez fordulhatnak a BusinessDevelopment@ddc.nyc.gov címen.