Főoldal A világ New York A DDC új művészeti installációja megszépíti a Staten Island-i bíróság épületét és...

A DDC új művészeti installációja megszépíti a Staten Island-i bíróság épületét és a fiatalok igazságszolgáltatási rendszerhez való viszonyát vizsgálja a létfontosságú rehabilitációs projekt során

Ideiglenes installáció a Richmond Terrace építési kerítésén és oszlopai között, a bírósági épület lépcsőjének felújítása során.

Melanie Crean rezidens művész „Reify” című alkotása december 10-ig lesz látható a Staten Island-i bíróság épületében

Thomas Foley, a New York-i Tervezési és Építési Minisztérium (DDC) biztosa ma bejelentette, hogy a DDC Public Artist in Residence (PAIR) Melanie Crean ideiglenes művészeti installációja mostantól a Staten Island-i bíróság épületének homlokzatát díszíti, az épület előtti építési kerítés nagy részét befedve, valamint az épület homlokzatát alkotó hat nagy kőoszlop közötti tereket is elfoglalva.


A bírósági épület oszlopai közé öt, 20 láb magas és 6 láb széles transzparenst függesztettek ki. Egy további 50 láb hosszú és 7,5 láb magas szupergrafikus nyomatot helyeznek el az építési kerítésen. Az installáció december 10-ig lesz látható.

„A DDC büszke arra, hogy részt vehet a város közművészeti programjaiban, miközben ezt a fontos polgári épületet rehabilitálja. Ez a projekt kiváló példa arra, hogy az építkezéseket arra használjuk, hogy a New York-i polgárokat bevonjuk a projektek folytatása közben is” – mondta Thomas Foley, a New York-i Tervezési és Építési Minisztérium biztosa. „Szeretnék köszönetet mondani Melanie Creannak, közösségi partnereinknek és kormányzati kollégáinknak az értékes „Public Artist in Residence” program előmozdításáért.”

„Melanie Crean a DDC rezidens művészeként szemet gyönyörködtető munkát végzett a helyi fiatalokkal, hogy feltárja és átültesse tapasztalataikat a figyelemre méltó „Reify” köztéri műalkotásba” – mondta Laurie Cumbo, a New York-i kulturális ügyekért felelős biztos. „Az ehhez hasonló projektek bizonyítják, hogy a köztéri művészet képes egyedi élményeket és nézőpontokat megjeleníteni, és a hétköznapokat valami figyelemre méltóvá változtatni. Büszkék vagyunk arra, hogy Melanie-val és a DDC-vel dolgozhatunk együtt ennek a csodálatos installációnak az életre keltésén.”

„A közterek évszázadok óta az értelmes diskurzusok központjai, és büszkén támogatjuk, hogy a bírósági épületet Melanie Crean e megragadó művészeti alkotása számára használják” – mondta Dawn M. Pinnock, a New York-i Városi Közigazgatási Szolgáltatások Főosztályának biztosa. „Szerencsések vagyunk, hogy testvérügynökségeinkkel, a DDC-vel és a DCLA-val dolgozhatunk együtt, és nagyra értékeljük a Public Artist in Residence programot, amely a folyamatban lévő építkezést csodálatra és vitára méltó vászonná alakította át.”

„Nagyon tisztelem a projekt résztvevőivel végzett munkát, akik vállalták azt a nehéz kihívást, hogy személyes véleményeket és tapasztalatokat fogalmazzanak meg az igazságszolgáltatással kapcsolatban, majd stratégiát dolgozzanak ki, hogyan lehet ezeket lefordítani olyan fotóvá, amelyet egy ilyen nagy nyilvános fórumon láthatnak” – mondta a DDC Public Artist in Residence Melanie Crean. „Hálás vagyok, hogy továbbra is részt vesznek a projektben, és örömmel várom a velük folytatott további megbeszéléseket a kreativitás és az igazságszolgáltatás jövőjének kapcsolatáról Staten Islanden.”

„Különösen élveztem a tapasztalatcserét és a különböző hátterű emberek nézőpontjának meghallgatását az igazságszolgáltatási rendszerről, majd azt, hogy ezeket az elképzeléseket képekben, tablókon keresztül ábrázolják” – mondta Manya Sabu, a projekt résztvevője.

„Reify” fotókollázs, 2022

Crean asszonyt 2021 végén nevezték ki a DDC Public Artist in Residence (PAIR) programjának, a New York-i Kulturális Minisztérium (DCLA) PAIR programjának részeként, amely New York City ügynökségekbe ágyazza be a művészeket, hogy kreatív megoldásokat javasoljanak a polgári kihívásokra. A DDC-nél Crean rezidenciája arra vállalkozott, hogy egy DDC-építési területet platformmá alakítson az érintett közösségek és a szomszédságot befolyásoló közművek közötti kapcsolatok feltárására, elképzelésére, létrehozására és megvalósítására. A „Reify” elnevezésű installációhoz a művész egy sor műhelymunkát végzett helyi fiatalokkal, ahol a fiatalok az igazságszolgáltatási rendszerhez fűződő kapcsolataikról számoltak be. A „Reify” kerítésen és a függő transzparenseken látható képek a többszörös megosztottságon keresztül egymással kapcsolatot teremtő embereket tükrözik.

A Richmond Terrace 18. szám alatti 1913-as bírósági épületben jelenleg 5,2 millió dolláros beruházás zajlik, amelynek célja a történelmi homlokzati lépcső, a korlátok és a homlokzat egyéb elemeinek helyreállítása. A projekt áprilisban kezdődött és 2023 őszén fejeződik be, a DDC irányítja a New York-i Városi Közigazgatási Szolgáltatások Minisztériumának (DCAS) megbízásából.

A projekt magában foglalja az épület meglévő mészkő lépcsőinek és lépcsőfokainak cseréjét tartósabb gránitlépcsőkre, kékkő lépcsőfokokkal. A lépcső melletti betont kicserélik, és a lépcső alatti meglévő szerkezeti tartószerkezetet új vasbeton oszlopokkal és gerendákkal építik át. Új bronz díszes korlátokat helyeznek el, amelyek az épület eredeti, történelmi rajzokon látható korlátjaihoz hasonlítanak. A projekt során a Schuyler Street mentén található támfal fölött lévő térkő és vaskerítés is kicserélésre kerül. A projektet a Richmond Terrace mentén új járda és járdaszegélyek egészítik ki.

A „Reify” a City Canvas, a DCLA kezdeményezésének része, amelyet a DDC és az ArtBridge nonprofit szervezet támogat. Külön köszönet a Staten Island Igazságügyi Központnak, a Staten Island Urban Center-nek és a Polgármesteri Hivatal Büntetőjogi Hivatalának a segítségért. A projektet részben a Ford Alapítvány finanszírozása tette lehetővé.

A művészeti installáció közelében 2022. december 3-án délutánra terveznek egy megtekintést és közösségi beszélgetést Crean asszonnyal. További információkért és a részvételi szándék jelzésére a PAIR@culture.nyc.gov e-mail címen lehet jelentkezni.