Főoldal Autó, motor Újdonságok A Ford és Roald Dahl varázslatos világa

A Ford és Roald Dahl varázslatos világa

Egy új fedélzeti alkalmazásnak köszönhetően a családok nemsokára utazás közben is élvezhetik a “Charlie és a csokigyár” közkedvelt történetét: a híres sztori csupán egy a Roald Dahl által írt könyvek hosszú sorából, amelyeket az autósok az AppLink technológiával összekapcsolt Ford SYNC rendszer segítségével, hangvezérléssel játszhatnak le. A Ford és a Penguin könyvkiadó bemutatja a legelső Roald Dahl Hangoskönyv alkalmazást, ami hangvezérléssel kezelhető – pontosan 50 évvel a “Charlie és a csokigyár” első megjelenését követően.

ford_roald_dahl

A szülők hamarosan még a leghosszabb autóutakon is tartalmas szórakozást kínálhatnak gyermekeiknek, hiszen nemsokára elérhetővé válik az a SYNC AppLink rendszerrel kompatibilis alkalmazás, amely Roald Dahl műveit – köztük a “Charlie és a csokigyár” című történetet – játssza le hangoskönyv formájában. A sztorit már eddig is színre vitték egy musical, egy opera és két filmfeldolgozás formájában, a moziváltozat főszerepét Gene Wilder játszotta, és Johnny Depp alakította Willy Wonkát, a meglehetősen excentrikus csokoládégyárost. A híres könyv mellett további 19 történet érhető még el a Roald Dahl Hangoskönyv alkalmazáson keresztül. A Ford és a Penguin továbbfejlesztette a már meglévő Roald Dahl iOS alkalmazást, így az app immár autózás közben, hangvezérléssel is működtethető a Ford SYNC AppLink rendszeren.

“Azzal, hogy a gyerekek az autóban ülve is élvezhetik kedvenc történeteiket, nemcsak az ő utazásuk válik tartalmasabbá, hanem szüleik is nyugalmasabb autózásra számíthatnak.” – mutat rá Joe Beiser, a Ford ázsia-óceániai, afrikai és európai kapcsolódó szolgáltatásaiért felelős igazgatója. “Együttműködésünk a Penguin kiadóval tovább szélesíti a vezetés közben is használható okostelefonos alkalmazások bőséges kínálatát, amelyek révén az autósok mindig elérhetik kedvenc szórakoztató vagy szolgáltató tartalmaikat, méghozzá úgy, hogy eközben tekintetüket az úton, kezüket pedig a kormánykeréken tarthatják.”

A Ford AppLink technológiával felszerelt modellekben elérhető Roald Dahl alkalmazás mellett már eddig is számos olyan app működött, mint az ADAC, az Audioteka, az AUPEO!, a DIE WELT, a Glympse, a Radioplayer vagy éppen a Spotify. A különféle alkalmazások a Ford SYNC AppLink App Katalógus honlapján találhatók meg, ahol az okostelefon-tulajdonosok kiválaszthatják a számukra legérdekesebb appokat, amiket aztán a hangvezérlésű SYNC AppLink segítségével bármikor használhatnak.

A “Charlie és a csokigyár” mellett a családok több más Roald Dahl-sztorit is meghallgathatnak; a listán megtalálható a “James és az óriásbarack”, a “Matilda” és a “The Twits”. A narrátorok közt olyan neveket találunk, mint az Oscar-díjas Kate Winslet, a televíziós előadó Stephen Fry, vagy a híres komikus, David Walliams. A vezetők a kormány elengedése nélkül, hangutasításokkal vagy a volánon elhelyezett kezelőszervekkel kezelhetik a hangoskönyveket. Ráadásul mindig onnan folytathatják a történetet, ahol éppen abbahagyták, hiszen a könyvjelző funkció megjegyzi, hol tartottak, amikor kiszálltak az autóból. Az AppLink immár számos Fordhoz megrendelhető az európai piacon, így a Fiesta, a Kuga és az EcoSport modellekhez, valamint az év későbbi felében megjelenő vadonatúj Mondeóhoz is.

“A gyerekek imádják Roald Dahl történeteit, s ezentúl más módon is bekapcsolódhatnak Charlie, Joe nagyapó vagy Willy Wonka kalandjaiba.” – meséli Adele Minchin, a Penguin Children’s kiadó igazgatója. “Örömünkre szolgál, hogy a Forddal való együttműködés eredményeképpen még közelebb hozhatjuk a gyerekekhez Roald Dahl világát.”

Az alkalmazás ingyenesen tartalmazza minden Roald Dahl-könyv első fejezetét, a történetek további részei pedig letölthetők. Szeptember 13-án, az író születésnapján rendezték meg a Roald Dahl Emléknapot, ahol az Oompa-Loompa ejtőernyőzés mellett számos program várta a látogatókat. Ekkor ünnepelték meg a “Charlie és a csokigyár” ötvenedik évfordulóját az Egyesült Királyságban; a Képzelet Fesztiválon óriási mesemondó ágyat állítottak fel; a Kew Gardens több Charlie-témájú rendezvénynek adott otthont; a Piccadilly Circus-ön működő Waterstones könyváruház kézműves csokiüzem ontotta a finomságokat; a közösségi oldalakon futó “Csak desszert” kampány keretében pedig híres séfek tették közkinccsé a Willy Wonka által ihletett receptjeiket. Szeptember 15-én a londoni Royal Drury Lane színházból (ami egyébként a “Charlie és a csokigyár” című musicalnek ad otthon) élő adásban sugározták “A lunda mégis él: Roald Dahl Emléknap” című műsort. Az interaktív élő adás műsorvezetője Helen Skelton volt, a főszerepben pedig Sir Quentin Blake és Michael Rosen játszott.