Főoldal Kultúra Oktatás A Hannibal sorozat alkotója, Bryan Fuller tart mesterkurzust Budapesten

A Hannibal sorozat alkotója, Bryan Fuller tart mesterkurzust Budapesten

Élettől a halálig, hősöktől az istenekig: Bryan Fuller televíziós művészete címmel a jelenleg Budapesten forgató amerikai televíziós író, producer tart mesterkurzust pályafutásáról, munkásságáról és sikersorozatainak kulisszatitkairól magyar filmeseknek a Nemzeti Filmintézet szervezésében június 20-án a Puskin moziban – tájékoztatta az NFI pénteken az MTI-t.

Mint írják, Bryan Fuller számos televíziós sorozatot készített: többek között a Haláli hullák, a Wonderfalls, a Halottnak a csók, a Hannibal és az Amerikai istenek sorozatokat. Íróként és executive producerként is dolgozott a Voyager és a Deep Space Nine Star Trek sorozatokban, valamint a Star Trek: Discovery társalkotója volt.

Fuller leginkább a Hannibal Lecterről szóló Hannibal című sorozatáról ismert, amely 2013-ban jelent meg az NBC-n, valamint a Neil Gaiman könyve alapján készült Amerikai Istenekről, amely 2017-ben debütált és három évadon át volt műsoron.

Kultikus sorozatát, a Halottnak a csókot – amely egy különleges képességekkel megáldott pitekészítőről szól – tizenkét Emmy-díjra jelölték, köztük a legjobb vígjáték forgatókönyv díjára is. A sorozat végül hét díjat nyert – emelik ki a közleményben.

Mint felidézik, 2002-ben ő írta a Carrie című tévéfilm-adaptációt, Stephen King azonos című regénye alapján, illetve az NBC Hősök című sorozatában tanácsadó producerként, majd társ-executive producerként vett részt. Néhány epizódot íróként is jegyez.

Bryan Fuller jelenleg Magyarországon forgatja Dust Bunny című játékfilmjét, Mads Mikkelsen főszereplésével. A Hero Squared szervezésében megvalósuló mesterkurzus ingyenes és regisztrációhoz kötött, a beszélgetést Osváth Gábor producer vezeti – áll a közleményben.

Forrás: MTI