Főoldal A világ Külföld A Henkel négy fenntarthatósági elismeréssel indította a 2017-es évet

A Henkel négy fenntarthatósági elismeréssel indította a 2017-es évet

A Henkel a 15. helyen szerepel a világ 100 legfenntarthatóbb vállalatát listázó indexben (Global 100 index), a saját iparágában a legmagasabb pontszámot kapta a Sustainalyticstől, illetve RobecoSAM Gold Class és Industry Mover kitüntetéssel is jutalmazták fenntarthatósági tevékenységét. Továbbá idén tizenhatodik éve megszakítás nélkül részese a Henkel a FTSE4Good etikai indexének.

A Henkel az elsők között a „Világ 100 legfenntarthatóbb vállalata” indexben
A Henkel ismét szerepel a Global 100 Index of Corporate Knights, torontói székhelyű média és befektetési tanácsadó cég listáján, amelyen a 15. helyezést érte el. A rangsorba a saját iparágukban fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő vállalatok kerülnek be. A vállalatokat több mint 4600, két milliárd dollárnál nagyobb piaci kapitalizációjú cég közül választanak ki.

Vezető pozíció a Sustainalytics rangsorában

A Sustainalytics értékelésében a Henkel vezető pozíciót szerzett a háztartási tisztítószerek és személyi higiéniás termékek kategóriában. A 2016 decemberi értékelés szerint a Henkel érte el a legjobb eredményt a kategóriában vizsgált 40 cég közül, és a megszerezhető 100-ból 87 ESG pontot ért el. A Sustainalytics egy globális, felelős befektetéssel foglalkozó kutatócég, amely a vállalatok környezeti, társadalmi, és kormányzati működését elemzi (ESG mutató).

Gold Class és Industry Mover kitüntetés a RobecoSAM-től

A Henkel szintén helyet kapott a 2017-es Fenntarthatósági Évkönyvben, és elnyerte a Gold Class és Industry Mover kitüntetést a kiváló fenntarthatósági teljesítményéért. Az évkönyv a világ legfenntarthatóbb vállalatait tartalmazza minden egyes iparágból, a kiválasztás a RobecoSAM éves vállalati fenntarthatósági értékelésén, és több mint 100 kritériumon alapul. A felmérésbe a világ több mint 3000 legnagyobb vállalatát hívják meg minden évben.

A Henkel ismét a FTSE4Good felsorolásban

A Henkel megszakítás nélkül immár 16. éve helyet kap a FTSE4Good etikai index felsorolásban. Az index azokat a vállalatokat azonosítja, amelyek a leghatékonyabban menedzselik az ESG-kockázatokat. Az indexet így azok a befektetők használják, akik befektetési döntéshozásukban szeretnék figyelembe venni az ESG-faktorokat.

 

Előző cikkZenevonat: újra élőben az LGT slágerei
Következő cikkÚjabb fellépőket fedett fel a Sziget