Főoldal A világ Külföld A Henkel rekordszintű árbevételt és eredményt ért el tavaly

A Henkel rekordszintű árbevételt és eredményt ért el tavaly

„2016 nagyon sikeres év volt a Henkel számára. Egy kihívásokkal teli piaci környezetben ismét rekordszintű árbevételt és eredményt értünk el, és teljesítettük a pénzügyi évre kitűzött pénzügyi céljainkat. Magas szintű eredményt realizáltunk. Korrigált üzemi eredményünk első ízben haladta meg a 3 milliárd eurót. Szeptemberben lezárult a Sun Products felvásárlása, amely társaságunk történetének második legnagyobb tranzakciója volt. Ez nagy lépés a Henkel életében és jelentősen megerősíti Laundry & Home Care üzletágunkat az észak-amerikai régióban. Novemberben bemutattuk a 2020-ig tartó és az azt követő időszakra vonatkozó célkitűzéseinket és stratégiai prioritásainkat. Erős alapjainkra, a 2016. évi kiváló eredményeinkre és az elkövetkező évekre vonatkozó világos prioritásainkra alapozva elkötelezettek vagyunk sikeres fejlődésünk jövőbeni folytatása mellett” – mondta Hans Van Bylen, a Henkel igazgatóságának elnöke.

Előrejelzés 2017-re

A folyó 2017-es pénzügyi év tekintetében Hans Van Bylen így nyilatkozott: „Arra számítunk, hogy továbbra is nagyon változékony és bizonytalan marad a piaci környezet. Mindazonáltal világos stratégiai irányvonalunk, erős globális csapatunk, valamint a vezető piaci pozícióban lévő innovatív márkáink és technológiáink révén minden adott számunkra a jövőbeni profitábilis növekedéshez. A 2017-es pénzügyi év egészére 2 és 4 százalék közötti szerves árbevétel-növekedésre számítunk. Várakozásaink szerint a korrigált árbevétel-arányos megtérülés (EBIT-marzs) több mint 17 százalékra nő, az elsőbbségi részvények korrigált hozamának növekedése pedig 7 és 9 százalék között lesz.”

Árbevétel és eredmény 2016-ban

A 2016-os pénzügyi év 18,714 milliárd euró összegű árbevétele új rekord és 3,5 százalékkal meghaladja az előző évi szintet. Az árfolyamhatások kiszűrése után az árbevétel növekedése 7,1 százalék. A felvásárlások/befektetés-megszüntetések pozitív hatása 4 százalékot tett ki, elsősorban a The Sun Products Corporation felvásárlásának eredményeképpen. Az árfolyamhatások és a felvásárlások/befektetés-megszüntetések hatásainak kiszűrése utáni szerves árbevétel növekedés, stabil 3,1 százalékos volt.