Főoldal Szabadidő Televízió A Karib-tenger kalózai sorozat epizódjai a Paramount Channelen

A Karib-tenger kalózai sorozat epizódjai a Paramount Channelen

Zseniális színész, aki a horrortól kezdve a drámai alkotásokon át egészen a vígjátékokig minden műfajban bizonyított már. Ő Johnny Depp! Bár számos emlékezetes alakítása van, mégis a holtakkal kardoskodó kalózkapitánnyal, Jack Sparrow-val forrt össze a neve. Most végre megnézhetjük, hogy miért. Vitorlát bonts: az elkövetkező két hétvégén a Paramount Channel nézői számára Johnny és A Karib-tenger kalózai sorozat első négy epizódja gondoskodik arról, hogy ne maradjunk kaland, izgalom, egy kis romantika, na és persze sok-sok nevetés nélkül!

A világ egyik legnagyobb bevételt hozó filmes szériája 2003-ban hajózott ki a nyílt vizekre. A történet alapját a kaliforniai Disneyland vidámpark barlangvasútja adta, és Gore Verbinski rendező bebizonyította, hogy még korántsem halott a kalózos filmek műfaja. Ez talán Robert De Nirót zavarhatta legjobban, akinek felajánlották a főszereplő, Jack Sparrow karakterét, de a korábbi, hasonló témájú alkotások bukásai elijesztették őt. Később a stúdió a fiatalabb és extravagáns Johnny Depp mellett döntött, akit A Fekete Gyöngy átka után már szinte a kalózzal azonosítva emelt keblére a nagyközönség, és alakításának köszönhetően végre megkapta első Oscar-jelölését. Azóta is leghíresebb szerepe a botcsinálta és iszákos, mégis rafinált kalóz, akit köztudott, hogy a The Rolling Stones legendás tagjáról, Keith Richardsról mintázott. A gitáros A világ végén című részben fel is tűnik a főhős apjának szerepében.

A hősies kovács, Will Turner karakterénél sem Orlando Bloom volt az első választás. Heath Ledger is esélyes volt, végül A Gyűrűk Ura sikere miatt bólintott rá előbbire a stúdió. Keira Knightley pedig még a 18-at se töltötte be, amikor beválogatták Elizabeth Swann szerepére. Az első rész főgonoszát alakító Geoffrey Rush-sal viszont annyira jól ment a közös munka, hogy a folytatásokra is visszatért, Depp pedig külön kérte, hogy sok közös jelenete lehessen vele. A sorozat mindenesetre visszahozta az igényes kalandfilmek kedvelőinek a praktikus, kézzel fogható effekteket és díszleteket, miközben a CGI-technológiával is úttörő lépéseket tett. Erre példa a Holtak kincsében megjelenő Davy Jones, a Bolygó Hollandi tengeri herkentyűre emlékeztető kapitánya, akinek megjelenése mai napig makulátlan.

A nagyszabású akciókkal, földöntúli lényekkel és elképesztő humorral megpakolt sorozat első négy epizódját most újra átélhetjük a Paramount Channel két hétvégét felölelő programjában.

A vetítések sorrendje:

  • május 9., szombat 21:00 – A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka
  • május 10., vasárnap 21:00 – A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse
  • május 16., szombat 21:00 – A Karib-tenger kalózai: A világ végén
  • május 17., vasárnap 21:00 – A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken