Főoldal Életmód Gasztronómia A legjobb budapesti ebédmenük nyomában

A legjobb budapesti ebédmenük nyomában

Kreativitás, friss energiák, szezonális alapanyagok, naponta váltakozó kínálat, megfelelő ár-érték arány és melegszívű vendéglátás. Ezt várja el az, aki a város legjobb ebédmenüjét keresi. Mindegy, hogy Budán, vagy Pesten állunk meg a nap közepén egy röpke órára, a város bőkezűen ontja magából a helyeket, melyek közül a Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz összeállította a TOP 10-es mezőnyt, melynek élén a tavaly ősszel nyitott Nagy Szabolcs séf vezette N28 Wine & Kitchen áll.

Az éttermi ebéd mindig is kiemelt kérdés volt. Akkor is, ha munkából ugrunk ki egy órára, ha üzleti megbeszéléshez keresünk helyszínt, vagy ha csak egy kevésbé sűrű hétköznapon döntünk úgy, hogy megajándékozzuk magunkat vele. Rengeteg hely van a városban, mégis nehéz igazán jó, törzshelynek való helyet találni, ahonnan jóllakottan, ugyanakkor gasztronómiai élményekkel telítve és lelkileg is feltöltődve indulhatunk tovább a nap további részére. A Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz idén megpróbálta csokorba gyűjteni a biztos befutókat.

Tábláról kínált bisztrómenüvel várja vendégeit a Nagymező utcában elhelyezkedő N28 Wine & Kitchen, melynek konyhája élén a korábbi Fricskából ismert Nagy Szabolcs áll. Extrém koncepciók helyett a vendégek visszajelzéseire és igényeire reagálnak, és ennek megfelelően alakítják a kínálatot. Nagy Szabolcs nem hisz az újragondolásban, véleménye szerint az ételeket jól elkészítve kell megismertetni a gasztronómiára fogékony közönséggel. A kicsi, ám otthonos étterem magas minőségű ételekkel és izgalmas, széles borkínálattal színesíti a belváros vendéglátóhelyeinek felhozatalát. „Merészen hagyományőrzőnek vallom magam! Nagyon szeretem a magyar konyhát, próbálok hozzá ragaszkodni. Természetesen vannak fúziós elemei az ételeknek, de csak olyan mértékben, amennyire az nem hitelteleníti el az ételt és az ízvilágot. Barátkozom minden újdonsággal, ám olyankor is az otthon ízeire gondolok. Csak friss, hazai kistermelők zöldségei, húsai segítik a munkámat. Kizárólag kifogástalan alapanyagokból főzök a családomnak, és így a vendégeimnek is! „ –  jellemezte konyháját Nagy Szabolcs.

Az N28 mellett olyan neves éttermek is felkerültek a listára, mint a Déryné, az Essencia Budapest, a Felix Kitchen & Bar, a Gerlóczy Kávéház, a Gléda, a Kiosk Budapest, a Kollázs – Brasserie & Bar, a Stand25 Bisztró és a St. Andrea Restaurant. Érdemes tehát nyakunkba venni a várost és megállni a nap közepén néhány remek fogásra.