Főoldal Szabadidő Televízió Érkezik a Dexter várva-várt előzménysorozata

Érkezik a Dexter várva-várt előzménysorozata

Jó hír a Dexter rajongóknak, hogy a SkyShowtime hivatalosan megerősítette, a Dexter: Original Sin – a Dexter várva-várt előzménye hamarosan megérkezik a streaming szolgáltató kínálatába. A 10 részes thrillersorozat 15 évvel azelőtt játszódik, hogy a nézők először találkoztak volna a sorozat főhősével a Dexter című sikersorozatában, és bemutatja, hogyan válik egy diák Amerika kedvenc sorozatgyilkosává.

Kiderült az is, hogy kik játsszák a Dexter: Original Sin (korábbi címén Dexter: Origins – a szerk.) című sorozat főbb szerepeit. Patrick Gibson (Shadow and Bone – Árnyék és csont) alakítja Dexter Morgan címszereplőt, a GoldenGlobe-díjas Christian Slater (Mr. Robot) játssza Dexter nevelőapját, Harry Morgan gyilkossági nyomozót, Molly Brown (Senior Year – A végzős év) pedig Dexter húgának, Debra Morgannek szerepében tűnik fel. Patrick Dempsey is csatlakozik a sorozathoz, mint állandó szereplő, Aaron Spencert, a Miami Metro gyilkossági osztályának kapitányát fogja alakítani, akit évtizedes kapcsolat fűz Harry Morganhez (Slater). Sarah Michelle Gellar különleges vendégszereplőként csatlakozik a gárdához, mint Tanya Martin, a Miami Metro Rendőrség helyszínelőinek vezetője és Dexter Morgan új főnöke. A sorozat vezető producere és sorozatfelelőse az Emmy-díjas Clyde Phillips (Dexter, Nurse Jackie – Jackie nővér).

Az 1991-ben, Miamiban játszódó Dexter: Original Sin Dexter életét mutatja be, hogyan válik egy diákból bosszúálló sorozatgyilkossá. Amikor vérszomjas vágyait már nem veheti félvállról, Dexternek meg kell tanulnia uralkodni gyilkos ösztönein. Az apja, Harry útmutatásával kidolgozott erkölcsi kódexet használva igyekszik megtalálni és megölni azokat az embereket, akik rászolgáltak arra, hogy kiiktassák őket a társadalomból anélkül, hogy a hatóságok célkeresztjébe kerüljenek. Ez komoly kihívást jelent a fiatal Dexter számára, amikor a miami rendőrségnél törvényszéki gyakornokként kezd dolgozni.

A sorozat állandó szereplői közé tartozik még James Martinez (Love Victor), Christina Milian (Falling Inn Love – Szerelem első vendéglátásra), Alex Shimizu (The Blacklist – Feketelista) és Reno Wilson (Mike & Molly – Mike és Molly), akik a miami rendőrség dolgozóit alakítják. Martinez a feltörekvő gyilkossági nyomozót, Angel Batistát alakítja, aki szívét-lelkét beleadja a munkájába. Milian a miami rendőrség első női gyilkossági nyomozóját, Maria LaGuertát játssza. Shimizu Vince Masuka törvényszéki elemző szerepében tűnik fel, aki lelkesen adja át szakértelmét, miközben élvezi, hogy új gyakornoka, Dexter Morgan felett főnökösködhet. Wilson pedig Harry régi társának és bizalmasának, Bobby Wattnak a szerepébe bújik.

Az eredeti Dexter című sorozat nyolcrészes első évadát 2006-ban mutatták be, amelyben a Golden Globe-díjas Michael C. Hall alakította Dexter Morgan főszerepét, a miami rendőrség bonyolult és ellentmondásos vérnyomelemzőjét, aki egyben sorozatgyilkos is. A sorozat Amerika egyik legsikeresebb sorozatává nőtte ki magát, számos Emmy- és Golden Globe-jelölést kapott a legjobb drámasorozat kategóriában, valamint 2008-ban elnyerte a rangos Peabody-díjat, és kétszer is szerepelt az Amerikai Filmintézet (AFI) 10 legjobb tévésorozatának listáján. 2013-ban az Amerikai Forgatókönyvírók Szövetségének (Writer’s Guild of America) „101 legjobban megírt tévésorozat” listájára is felkerült a Dexter, amelynek összes korábbi évada már megtekinthető a SkyShowtime-on.

A Dexter: Original Sin című sorozatot Clyde Phillips vezető producer jegyzi a Showtime Studios és a Counterpart Studios közreműködésével. További vezető producerek: Scott Reynolds (Jessica Jones), Michael C. Hall (Dexter), Mary Leah Sutton (Resident Evil), Tony Hernandez (Emily In Paris – Emily Párizsban), Lilly Burns (Russian Doll – Végtelen matrjoska). A sorozat producere Robert Lloyd Lewis (The Lincoln Lawyer – Az igazság ára). Slaterrel újra együtt dolgozik Michael Lehmann (Heathers – Gyilkos játékok), aki vezető producer is egyben.