Főoldal Szabadidő Utazás A MÁV Nosztalgia élményvonatot indít a Tokaji Szüreti Fesztiválra

A MÁV Nosztalgia élményvonatot indít a Tokaji Szüreti Fesztiválra

Nagyszabású szüreti felvonulás és színes családi programok várják a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok közönségét az UNESCO Világörökség részét képező borvidék fesztiválján – a MÁV Nosztalgia őszi élményvonata különleges szórakozást ígér.

A Tokaji Történelmi Borvidék települései hagyományőrző és tréfás öltözékekben vonulnak fel Tokaj főutcáján. A helyi borászatoknál kiváló nedűk várják a vendégeket.

Egyéni programtippek

Lesz minden, ami szemnek s szájnak ingere: szüreti felvonulás, főzőverseny, borászati-gasztronómiai események, színpadi műsorok, kóstolók (sajt, szőlő, must), pincelátogatások, ráadásként egy hajókirándulás a Tiszán.

A vonat fedélzetén hangulatos étkezőkocsival, az Orfeum kocsiban pedig „szüreti mulatsággal” várnak mindenkit.

Az Élményvonattal Tokajba látogató vendégeknek fakultatív kirándulást szerveznek 6 tételes borkóstolóval a Tokaji Disznókő Szőlőbirtokra. A Disznókő Szőlőbirtok, mely 2005-ben az ÉV PINCÉSZETE lett, a tokaji borvidék meghatározó, stílusteremtő pincészete. Régi, történelmi birtok, 100 hektárnyi szőlőterülettel, a borvidék délnyugati kapujában. A birtok épületeit a világ legszebb borászati épületei között tartják számon.

A birtokon a program kb.10.30-től 13.00-ig tart, ezután busztranszfer a Tokaji Szüreti Fesztivál helyszínére, majd szabadprogram.

A programról bővbebben, jelentkezés: http://www.mavnosztalgia.hu/hu/programs/show/848