Főoldal A világ Belföld A megbízható, kiszámítható albérletek nyomában

A megbízható, kiszámítható albérletek nyomában

Számos tényező folyamatosan hat az albérletpiacra, az árak emelkednek, sokan várják az olcsóbb albérleteket, de nő azok száma is, akik számára a minőség az elődleges.

A KSH adatai szerint országosan 15,1 százalékkal, a fővárosban pedig 15,7 százalékkal nőtt az albérletek ára egy év alatt. Bár a koronavírus-járvány visszavetette a keresletet és így az árak is alacsonyabbak voltak, 2021 februárja óta az árak egyenletesen és folyamatosan nőnek. 

Fókuszban a kiadó szobák

Nem mindenki szeretne egy teljes lakást kivenni, ennek több oka is lehet. Fellendülőben van a kiadó szobák piaca, aki tanulni vagy dolgozni, egyedül érkezik a fővárosba, mindenképp érdemes megfontolnia ezt a lehetőséget. Anyagilag mindenképp jobban megéri egy szobát kivenni, mint egy teljes lakást, és sokan úgy gondolják, hogy inkább bérelnek egy magasan felszerelt, modern lakásban egy szobát, mintsem egy árban talán hasonló, de alacsonyabb színvonalú lakást. Nem beszélve arról, hogy így új embereket ismerhetünk meg, új barátságok születhetnek. Aki egy idegen városban kezdi meg új életét, annak számára különösen fontosak ezek a kapcsolatok. 

A közlekedés nagyon nagy szerepet játszik a kiadó szoba kiválasztásánál, mint ahogy az ár és sok más tényező is. A kiadoszobabudapest.hu a főváros minden részén kínál kiadó szobákat, leginkább fiatalok számára. Lakásokat, szobákat, saját fürdőszobás lakrészeket egyaránt. Albérletkereséskor fontos a bizalom, a megbízhatóság és ezt garantálja ez a cég, bizonyíték erre az is, hogy az ügyfelek 99 százaléka meg van elégedve a szolgáltatás  minőségével. 

Minőség és kényelem

Mindennel felszerelt, gépesített lakások várják a lakóikat, ide tényleg már csak beköltözni kell. A meghibásodott gépek javításáról sem a lakóknak kell gondoskodniuk, ezt a szerződött partnerek a lehető legrövidebb idő alatt elvégzik. A lakásokat minden esetben helyreállítják, miután kiköltözik valaki, így az új lakók azt kapják, amit az interneten látnak. Bizonyára sokan találkoztak már olyan hirdetésekkel, amelyekről aztán kiderült, hogy közük sincs ahhoz, ahogyan az adott ingatlan a valóságban kinéz. 

A minőség és a kényelem mellett a törvényesség is fontos. A Global Best Property Zrt. minden esetben bérleti szerződést köt a bérlővel, számlát ad, ami igen ritka manapság a piacon. A számlaadásnak azért is nagy a jelentősége, mert így igényelhető a lakhatási támogatás, amit azok igényelhetnek, akik állandó lakóhelyüktől távol vállalnak munkát. 

Lakás vagy szoba?

Sokan köteleződnek el a teljes lakás bérlése mellett, és egyre többen vannak azok is, akik szívesen élnek együtt más emberekkel. Aki szobabérlésen gondolkodik, érdemes itt kezdenie a keresgélést, mert biztos lehet abban, hogy a lakótársakat szűrők alapján válogatják össze, pontosan azért, hogy minimális legyen a konfliktusok lehetősége. Akármelyik mellé is tesszük a voksunkat, keressünk olyan helyet, ahol hosszabb távon is el tudjuk képzelni a mindennapokat. Sokan kínálnak ma kiadó szobát Budapesten, érdemes rászánni az időt a tökéletes új otthon megtalálására. 

(X)

Előző cikkHat életmódbeli változtatással mindenki tehet a klímaváltozás ellen
Következő cikkHazánkba is megérkezett az HBO Max