Főoldal Életmód Otthon A megfizethető Tesla: új okosotthon szereplő a magyar piacon

A megfizethető Tesla: új okosotthon szereplő a magyar piacon

A cseh hátterű Tesla betört az okosotthonok piacára, ráadásul már magyar nyelvű applikációval, ügyfélszolgálattal és magyar szerviztámogatással segít eligazodni az eszközök és funkciók között.

Az egykori cseh Tesla korábban rádiókat és televíziókat gyártott – ezekhez a hagyományokhoz immár innovatív módon kapcsolódik a Tesla okosotthon eszközöket kínáló vállalata.

A nemzetközi terjeszkedés keretében a magyar vásárlóknak is elérhetővé válnak azok a praktikus, otthonokban, nyaralókban használható eszközök, melyek megkönnyítik a felhasználók életét. A Tesla ezzel párhuzamosan oktatási tartalmakat is készít, hogy bemutassa eszközei megfelelő használatát és az azokban rejlő lehetőségeket, melyekkel idő és pénz is megtakarítható.

“A Tesla okosotthon márkát azzal a céllal alapítottuk, hogy megmutassuk, manapság mindenki megengedheti magának, hogy okosotthona legyen. Látjuk, hogy a magyar emberek számára mennyire fontos az energiatakarékosság, a biztonság és a kisállatokkal való törődés – ezekre mind kínálunk okos megoldásokat.” – mondta Viktor Hajíček, a Tesla ügyvezetője a magyar piacralépés kapcsán.

A Tesla termékpalettáján találhatók okos légtisztítók, okos kültéri és beltéri kamerák, háziállatoknak szánt okos eszközök, okos párásítók, okos érzékelők, okos kapcsolók, okos mérlegek, sőt, okos termosztát szabályozók is. A termékeket itthon a legnagyobb műszaki áruházak is forgalmazzák.

Az eszközök egyetlen, magyar nyelven is elérhető mobilalkalmazással irányíthatók és távolról felügyelhetők, a felhasználó okostelefonján keresztül. Az okos eszközök ökoszisztémában kapcsolhatók (akár versenytárs termékekkel is), így több készülék egyszerre tud kommunikálni és a beállítások szerint reagálni egymásra, akár külső beavatkozás nélkül. Mivel az eszközök összekapcsolhatók a Google Assistant és az Amazon Alexa okos asszisztensekkel, ezek segítségével hangutasításokkal vezérelhetők a készülékek.

Ezek is okostermékek

Egyes Tesla okosotthon eszközök az állattartóknak nyújtanak segítséget: az okos, automatikus ételadagolók és ivókutak a gazdi távolléte esetén is gondoskodnak a kutya vagy macska jóllétéről. A beépített UV-sterilizáló lámpa frissen tartja a vizet, a beépített kamerával pedig a gazdi ellenőrizheti, hogy kedvencét meg kell-e etetni.

Más okosotthon eszközök a biztonságért felelnek: a mozgásra vagy hangra éjjel-nappal figyelmeztető biztonsági kamerák segítségével szemmel tartható a házunk vagy lakásunk. Egy professzionális biztonsági rendszermegoldással összehasonlítva az okos kamerák használata sokkal költséghatékonyabb és nem igényel rendszeres havi díjat. Távolról ellenőrizhető és kikapcsolható a világítás is, ahogy a fűtés szabályozás is menedzselhető akkor is, ha épp nem tartózkodunk otthon..