Főoldal Kultúra Zene A mindennapok hősei előtt tiszteleg Alicia Keys “Underdog” című dalának akusztikus verziójával

A mindennapok hősei előtt tiszteleg Alicia Keys “Underdog” című dalának akusztikus verziójával

Alicia Keys is részt vett az iHeartRadio Living Room Concert for America című kezdeményezésben, mely során világhírű előadók adtak elő egy dalt otthonukból, a mindennapok hőseinek tiszteletére: azoknak, akik helytállnak, és szembenéznek a legnehezebb helyzetekkel is.

Az egy órás műsorban olyan előadók vettek részt többek között, mint Elton John, Billie Eilish, Sam Smith, Dave Grohl, illetve Mariah Carey. Az egyik  legnagyobb sikert azonban Alicia Keys „Underdog” című slágerének, akusztikus előadása aratta. „Ez a dal egy ima. Arra emlékeztet milyen erősek is vagyunk, és hogy legyőzzük a kihívásokat”- mondta az énekesnő, miközben a dal első taktusait kezdte el zongoráján játszani.

Az „Underdog” csodálatos, egy szál zongorás előadásának köszönhetően, új értelmezést kapott a dal, reménykeltő szimbólumként, és tiszteletadásként azoknak, akik életüket is kockára teszik a nehéz időkben, hogy embertársaikon segítsenek. Reménykeltő dalszövege tökéletesen illik a kihívásokkal teli időszakhoz, melyben élünk. Inspiráló üzenete pedig, a helytállásra bátorít.

A dal eredeti változatát az énekesnő, Ed Sheerannal közösen írta, és a megjelenés előtt álló, „Alicia” című legújabb albumának első kislemezeként már eddig is hatalmas sikereket ért el világszerte, jelenleg pedig a Shazam lista 16. helyén, míg az iTunes lista 2. helyén helyezkedik el.