Főoldal Kultúra Zene Megjelent Alicia Keys új lemeze, a Here

Megjelent Alicia Keys új lemeze, a Here

Here címmel új albummal jelentkezett a már tizenöt Grammy-díjat begyűjtött Alicia Keys. Az amerikai énekes, dalszerző, producer hatodik albumán az emberi faj helyzetével, az otthonát jelentő New Yorkkal és aktuális világpolitikai eseményekkel is foglalkozik.

„A Here minden száma vallomás, minden dallama ima” – idézte Alicia Keyst a lemezt kiadó Sony Music magyarországi forgalmazója, a Hear Hungary Music az MTI-hez eljuttatott közleményben.

alicia-keys-hereMint írták, az album a világ kulturális sokszínűsége mellett foglal állást. A zene meghitt, de merész, az inspirációt az énekesnő saját utazásaiból és társadalmi érzékenységéből merítette. A lemezhez tartozik The Gospel címmel egy kisfilm, amely bemutatja, milyen felnőni New Yorkban, szembesülni az élet kegyetlen igazságaival, és felfedezni a kapcsolatot az emberek között.

Az Asap Rocky rapperrel közös Blended Family (What You Do For Love) című kislemezsiker az énekesnő családjáról szól, a Holy War csatakiáltás a békéért.

„A Here válasz arra a világra, amiben élünk. A jót és a rosszat, az árnyékokat és a fényt egyaránt együttérzéssel és nyitottsággal kell kezelni, hogy megértsük és elfogadjuk egymást. Fel kell ismernünk, mennyire összetettek vagyunk” – magyarázta az énekesnő.

A lemez múlt heti megjelenésekor 34 ország iTunes listáján lett az első, és további harminc országban került a Top 5-be – Magyarországon a 2. helyen nyitott.

A 35 éves előadó, többszörös platinalemezes énekes, dalszerző és zongorista idén májusban fellépett a labdarúgó Bajnokok Ligája milánói döntőjének nyitóceremóniáján. Az anyai részről olasz származású énekesnő eddig több mint 30 millió lemezt adott el.

 

Előző cikkIdén is megrendezésre kerül a Fény Konferencia
Következő cikk[KRITIKA] Az özönvíz előtt: a tudomány tiszta, a jövő nem