Főoldal Kultúra Film A Simpson család alkotója új animációs sorozatot készít a Netflixnek

A Simpson család alkotója új animációs sorozatot készít a Netflixnek

Matt Groening, a Simpson család című nagy sikerű animációs tévésorozat alkotója új, felnőtteknek szóló animációs sorozatot készít a Netflix online műsorszolgáltatónak – számolt be róla szerdán a BBC News.

A Disenchantment (Kijózanodás) című vidám fantáziasorozat a düledező középkori Dreamland (Álomország) királyságban játszódik, és Groening szerint “életről, halálról, szerelemről és szexről” szól majd.

A szériából egyszerre mindig tíz epizód fog megjelenni. A sorozat elkészítésében Groening vezető producerként is részt vesz.

“Matt kitűnő munkája világszerte generációkat szólított meg. Nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhatunk vele a Disenchantment című animációs sorozaton” – mondta Cindy Holland, a Netflix elnökhelyettese. Hozzátette: a sorozat magán viseli majd Groening jellegzetes animációs stílusát, amelyet a netes műsorszolgáltató animációsfilm-rajongói is nagyra fognak értékelni.

A jövőre jelentkező sorozat főszereplői között lesz az alkoholista fiatal hercegnő, Bean, harcias manótársa, Elfo és démona, Luci. Groening szerint a széria “azt is bemutatja, hogyan lehet még nevetni egy olyan világban, ami tele van szenvedéssel és idiótákkal, annak ellenére, amit az idősek, varázslók és más rémségek mondanak”.

A Simpson családból már több mint 600 epizód készült, először 1989 decemberében jelent meg a képernyőn.

Előző cikkMegindult az albérletek drágulása az egyetemi városokban
Következő cikkSzombaton tartják a 192. balatonfüredi Anna-bált