Főoldal Szabadidő Programok, események A világ számos pontjáról érkeznek inspiráló nők Budapestre

A világ számos pontjáról érkeznek inspiráló nők Budapestre

Egy világhírű kreatív elme, egy igazi hazafi, egy világmegváltó gondolkodó, és az oktatási reform specialistája: lenyűgöző nők, akik zsenialitásukkal a jövőnket alakítják. Európa legnagyobb jövőfesztiválján idén is korunk legmeghatározóbb női géniuszai tartanak előadásokat, mint például Deanna Marsigliese, a Pixar Művészeti Vezetője, vagy Laura Toodu, az Észt Honvédelmi Miniszter Tanácsadója.

Deanna Marsigliese fantáziája és kreativitása lenyűgöző, portfóliójában számos Pixar film figurája szerepel. Olyan blockbuster mozikhoz készített karaktereket, mint az Agymanók, a Hihetelen család 2. és a Toy Story 4. Deanna világszerte tart előadásokat és vezet workshopokat, az SXSW, a D23, az ILM, a Pixelatl, a CTNX és a Walt Disney Family Museum vendége is volt már. Ha inspirációra van szüksége a kreatív zseninek, egy kis hátizsákkal a vállán indul hosszú utazásokra, hogy felfedezze a világot.

Laura Toodu a hazaszeretet, a bátorság és a kitartás mintaképe. Az Észt Honvédelmi Miniszter tanácsadójaként és tartalékos katonaként hazája védelme a missziója. Az észt katonaságba jelentősen sok női jelentkezik minden évben, annak ellenére, hogy ez csak a férfiaknak kötelező. Ezeknek a rettenthetetlen női katonáknak a megkoronázatlan királynője Laura, akinek szakértelmére most még nagyobb szükség van, mint valaha.

Leyla Acaroglu egy díjnyertes tervező, társadalomtudós és vállalkozó. Többek között kifejlesztette a Disruptive Design módszert, valamint további oktatási eszköztárakat és társadalmi vállalkozásokat, amelyek hozzájárulnak a fenntartható és regeneratív jövő tervezéséhez. TED főszínpados előadó, aki 2016-ban elnyerte a Föld bajnoka címet az ENSZ Környezetvédelmi Programja jóvoltából.

Paula Bruszewska a Beyond Theory Alapítvány társalapítója és vezérigazgatója. A programnak köszönhetően 70 000 lengyel tinédzser saját, valós social-action projekteken keresztül szerzett gyakorlatot olyan esszenciális készségekben, mint a kritikus és kreatív gondolkodás, kommunikáció és együttműködés.

2022. szeptember 29 és 30-án a Magyar Zene Házában rendezik meg a nemzetközi szinten is egyedülálló Brain Bar jövőfesztivált. A rendezvény előadói között üdvözölhetjük ezeket a fantasztikus nőket is, akik tudásukkal és tapasztalataikkal inspirálnak majd bennünket. A rendezvényre még elérhetőek jegyek, melyeket a Brain Bar weboldalán lehet megvásárolni, diákok és tanárok számára ingyenes a regisztráció.