Főoldal Szabadidő Programok, események Adománygyűjtő tésztázást rendez Gianni Annoni és Fausto di Vora

Adománygyűjtő tésztázást rendez Gianni Annoni és Fausto di Vora

Igazán nagylelkű kezdeményezést Gianni Annoni és Fausto di Vora Amatrice, ugyanis szeptember 24-én déltől a „Via Italián” (Budapest, V. ker Arany János utca 7-12.) rendez adománygyűjtő eseményt, melynek célja az elmúlt hetekben súlyos földrengést szenvedett olasz kisváros, Amatrice és az ott lakók támogatása.

A rendezvény során a Trattoria Pomo d’Oro és a Fausto’s étterem tulajdonosai buchattini all’amatriciana-t készítenek az erre az alkalomra lezárásra kerülő „Via Italián”. Sergio Pirozzi,  Amatrice polgármesterének külön kérésére nem csak a paradicsomos, hanem a „gricia” névre keresztelt változat is készül. Ez az Amatriciana Bianco, az eredeti recept, amivel így mi, magyarok is megismerkedhetünk. A tészta mellé egy pohár frissítővel és finom kávéval is kedveskednek a vendégeknek. A kávé különlegessége, hogy a La Marzocco kávét közvetlenül Amatrice mellett pörkölik.

amatrice_foto_Az adomány mértéke mindenki lelkiismeretére van bízva, a felajánlásokat borítékba helyezve egy urnába gyűjtik majd. A nap végén közjegyző jelenlétében számolják össze és utalják el.

HIRDETÉS

Az eseményhez sokan csatlakoztak, és egy komolyabb összefogás részeként nyújtanak segítséget a szervezéshez és kivitelezéshez. Az Olasz Nagykövetség, az Olasz Külkereskedelmi Intézet, a Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Aranytíz Kultúrház is felkarolta a kezdeményezést. Az étel alapját képező guanciale d’Amatriciet és a buchattini tésztát Oreste Beghetto (VINITALY GRUPPO Kft.) ajánlotta fel, mellette köszönet a San Pellegrinonak a vízért, és a La Marzocconak a kávért. A vendégek kényelméről a Setup Event Kft. gondoskodik.

Szeptember 24-én déltől tehát mindenkit szeretettel és persze sok-sok tésztával vár Gianni Annoni és Fausto di Vora a Via Italián. Segítsünk egy kicsit mi is, hogy Amatrice újból felépüljön!

 

HIRDETÉS
Előző cikk2017-ben megszűnnek a roamingdíjak
Következő cikkA bor és gasztronómia hétvégéje Tokaj-Hegyalján