Főoldal A világ Belföld Akár -16 fok is lehet a hétvégén

Akár -16 fok is lehet a hétvégén

Ma az ország nagy részén általában derült, napos idő volt a jellemző, csak keleten, északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon lehetett kevés felhőt látni. Hétvégén -16 fok is lehetséges.

hideg-teli-idojaras-napimagazin

Éjszaka tovább folytatódik a derült idő, az Északi-középhegység völgyeiben azonban köd képződhet. Szombaton a köd gyors feloszlása közben nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, amely kora délutánra a Tiszántúlig húzódik, annak keleti, délkeleti felén így még sok napsütésre számíthatunk. Szombat késő délelőttől a Dunántúlon – előbb annak északnyugati felén – egyre nagyobb területen várható havazás, amely késő estére a Duna-Tisza közére is átterjedhet. A legtöbb csapadékra az ország északnyugati részén lehet számítani, itt jellemzően 5 cm friss hó lehet, de a Kisalföld és Sopron térségében ennél nagyobb mennyiség is hullhat. A változó irányú légmozgás pénteken gyenge, mérsékelt marad. Szombat hajnaltól először a Kisalföldön, majd a Dunántúlon megélénkül a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -15, -8 fok között alakul, de a hóval borított tájakon akár -18, -16 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken jellemzően -4, -1 fok között várható, de északon és északkeleten -6, -5 fok lesz a jellemző.