Főoldal Bulvár Külhon Annie Lennoxról nevezte el egyik épületét egy skót egyetem

Annie Lennoxról nevezte el egyik épületét egy skót egyetem

Annie Lennox világhírű brit énekesről nevezte el egyik épületét a Glasgow-i Caledonian Egyetem (GCU) – írta a BBC hírportálja szerdán. A Eurythmics egykori sztárja, aki 2018-ban az egyetem első női kancellárja lett, hihetetlen megtiszteltetésnek nevezte a lépést.

A 67 éves Lennox a következő két napban három diplomaosztó ünnepségen vesz részt az egyetemen. Lennox a skóciai Aberdeenben nőtt fel, majd a Tourists nevű popegyüttessel aratott sikert az 1970-es években. Dave Stewarttal az 1980-as években Eurythmics néven tettek szert világhírre olyan  slágerekkel, mint a Sweet Dreams (Are Made of This) és a There Must Be an Angel (Playing with My Heart). 1992-től Lennox szólókarrierbe kezdett, máig hat szólóalbumot adott ki.

Fotó: Elle Magazine

Hat Brit Zenei Díjat, négy Grammyt, egy MTV Music Awardot nyert el, de 2004-ben Golden Globe-ot és Oscart is kapott A Gyűrűk Ura: A király visszatérben elhangzott daláért. Sikeres szólókarrierje mellett Lennox politikai és társadalmi ügyek aktivistája. A glasgow-i egyetem kancellárjaként hivatalos és ünnepélyes feladatokat lát el, többek közt átadja a hallgatók diplomáját, valamint támogatja a társadalmi igazságossággal kapcsolatos célokat.

„Hihetetlen megtiszteltetés, hogy egy ilyen csodálatos épületet neveztek el rólam a Glasgow-i Caledonian Egyetem campusán. Alig várom, hogy részt vehessek a diplomaosztókon, miután két éven át a Zoom volt a kapcsolattartás egyetlen módja” – mondta Lennox.

Az épület eddig Hamish Wood, az egyetem 2009-ben elhunyt professzora nevét viselte.

Forrás: MTI

Előző cikkEgyre többen terveznek napszemüveget vásárolni online
Következő cikkMár több mint kétszázezren látták a Szépművészeti Bosch-kiállítását