Főoldal Szabadidő Utazás Az Air France 2020-tól 100 százalékban semlegesíti francia járatainak széndioxid-kibocsátását

Az Air France 2020-tól 100 százalékban semlegesíti francia járatainak széndioxid-kibocsátását

Az Air France hosszú évek óta elkötelezett ökológiai lábnyomának csökkentésében, és komoly lépéseket tesz azért, hogy az utasok fenntartható módon repüljenek.

A vállalat modernizálta flottáját, csökkenti a fedélzeti felszerelések tömegét, újrahasznosítja a hulladékot, valamint nem használ egyszer használatos műanyagokat.

Az elköteleződés új szintje

Az Air France elhatározta, hogy az légi közlekedésben elsők között 100%-ban kompenzálja francia járatainak széndioxid-kibocsátását. Emellett 2020. január 1-től mind az utasoknak, mind pedig a vállalat dolgozóinak lehetősége lesz rá, hogy amennyiben szeretnék, úgy semlegesítsék repülőútjaik széndioxid-kibocsátását.

A vállalat ezen felül célul tűzte ki, hogy 2030-ra felére csökkentse az egy utasra és egy kilométerre eső széndioxid-kibocsátást a 2005-ös szinthez képest. Ez azt is jelenteni majd, hogy egy utasra száz kilométerenként kevesebb mint 3 liter elégetett üzemanyag jut majd.

A vállalat egyik új intézkedéseként 2019. október 1-től szelektív hulladékgyűjtők várják az utasokat a Párizsba tartó járatok fedélzetén. A műanyag, papír, karton, alumínium és üveghulladék megfelelő gyűjtéséről a személyzet gondoskodik majd, ez pedig Franciaországban vagy Európában kerül újrahasznosításra. Az egyszer használatos műanyagokat viszont teljesen száműzik 2019 végétől, ami 1300 tonna megspórolt plasztikhulladékot jelent majd évente.

Mindezek mellett az Air France elkötelezett, hogy elősegítse egy fenntarthatóbb légiközlekedés kialakítását, és folyamatosan támogat olyan innovációkat, amik közelebb hozzák e célt. A vállalat a Solar Impulse Foundationnelkaröltve azon dolgozik, hogy minél több új, környezetkímélő megoldást alkalmazzanak a légiiparban, amik jelentősen csökkentik az ágazat szén- és hulladéktermelését, valamint zajszennyezését. A legjobb megoldásokat megosztják az ipar többi szereplőével egy fenntartható, közös jövő érdekében.

 „Fontos hogy felgyorsítsuk a fenntarthatóbb légiközlekedéshez vezető utat, ezért többféle lehetőséget kínálunk utasainknak, hogy kompenzálják útjaik széndioxid-termelését, és karbonsemlegessé tegyék repülésüket, mi pedig csökkentjük az egy utasra eső üzemanyag-kibocsátásunkat.” – mondta Anne Rigail, az Air France ügyvezetője. „A repülés közelebb hozza egymáshoz az embereket. A mi célunk, hogy úttörői legyünk a fenntartható légiközlekedésnek.”  – tette hozzá.

Az Air France-KLM, a fenntarthatóság éllovasa

Az Air France-KLM immáron tizenöt egymást követő éve elsők közt szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Indexen, idén pedig az első helyet sikerült megszereznie.