Főoldal Szabadidő Televízió Az ötödik évaddal befejeződik a Boardwalk Empire

Az ötödik évaddal befejeződik a Boardwalk Empire

Az HBO egyik legsikeresebb sorozata a Boardwalk Empire – Gengszterkorzó. Ám minden jónak vége szakad egyszer, és az alkotók úgy döntöttek, a csúcson kell abbahagyni. Az ötödik évad így egyben az utolsó felvonása lesz a népszerű szériának. Az utolsó évad első része szeptember 15-én látható az HBO-n.

broadwalk_empire_4

A Boardwalk Empire – Gengszterkorzó 2010-ben debütált az HBO képernyőjén, és legendát írt. A Terence Winter és Martin Scorsese nevével fémjelzett gengsztersorozat a közönség és a szakma elismerését is kivívta, díjak sorát gyűjtötte be. A széria az amerikai történelem egyik legellentmondásosabb időszakát eleveníti fel. Az 1910-es évek végén, ’20-as évek elején alakult ki, majd erősödött meg a szervezett bűnözés, annak köszönhetően, hogy bevezették a szesztilalmat. Ennek a folyamatnak az egyik kulcsfigurája Enoch „Nucky” Tompson – megformálásáért Steve Buscemi Emmy-d&ia! cute;jat kapott –, aki jól tudja, hogy tilalom ide, tilalom oda, a férfiaknak alkoholra, nőkre és (szerencse)játékra van szüksége. A New Jersey partjainál fekvő üdülőhely, Atlantic City ura, politikus és gengszter egy személyben. Kihasználva, hogy a városban keresztezik egymást a csempészútvonalak, néhány esztendő alatt fölépítette birodalmát.

Az utolsó évad 1931-ben kezdődik, hat évvel az előző után. Az ország a gazdasági világválság szorításában vergődik. A szesztilalom várható feloldása arra készteti Nuckyt, hogy megpróbálja legalizálni az üzletét. A helyzet feszült. Rothstein halott, és hiába választották meg legfőbb keresztap&aa! cute;nak Salvatore Maranzanót, Lucky Luciano és Meyer Lansky azon dolgozik, hogyan tudnának még nagyobb szeletet kihasítani az üzletből. Nucky családi élete sem valami rózsás. Elhidegült a feleségétől, Margarettől, akinek a helyzetét tovább nehezíti, hogy a főnöke a halálba menekül egy belső vizsgálat elől. Chalky élete is holtpontra jutott a lánya halála után, ám a lehetőséget kihasználva most visszatér Atlantic Citybe, hogy bosszút álljon. Közben Eli Thompson Chicagóban tűnik fel, ahol Van Aldennel együtt Al Caponénak dolgozik.

A Boardwalk Empire – Gengszterkorzó V. évadának első része szeptember 15-én 22:00 órakor látható az HBO-n, illetve regisztráció nélkül már elérhető az HBO GO-n.