Főoldal Szabadidő Programok, események Az új technológiák még inkább felpörgetik az online szerencsejáték-ipart

Az új technológiák még inkább felpörgetik az online szerencsejáték-ipart

Követendő, elemzésre méltó jelenségnek tartják az üzleti elemzők és a befektetők is az online szerencsejáték-ipar fejlődését. Habár a folyamatos fejlődés az üzletág kilencvenes évek második felében történt megjelenése óta tettenérhető, különösen kiugró az aktuális évtizedben. 

A legfrisebb felmérések arról tanúskodnak ugyanis, hogy az iparág 2019 óta éves szinten 20%-kal képes növelni bevételeit és legalább néhány évig ez a tendencia nem fog csökkenni. Mivel egy globális trendről van szó, Magyarország sem maradt ki a történetből.

Az online kaszinók itt is nagyon népszerűek, rengeteg játékost vonzanak. Ha a magyar játékosok körében legnépszerűbb online játékoldalak érdekelnek, elég egy pillantást vetni a magyarcasinos.com oldalra, ahol arról is meggyőződhetsz, hogy ezek az oldalak jelenleg milyen ajánlattal várják a játékosokat.

Jellemzően, a játékosok az oldalválasztás során a felkínált üdvözlő ajánlatokat, bónuszokat keresik, de sokan vannak, akik számára az is fontos, hogy egy oldal rendelkezzen magyar nyelvű felhasználói felülettel, megint mások pedig a legtöbbet játszott nyerőgép játékok listáját figyelik. 

A nyerőgépeken keresztül lehet a leginkább megérteni az iparág népszerűségének és terjeszkedésének a titkát. Ez pedig nem más, mint az aktuális technológiák, az aktuális online trendek folyamatos követése és beépítése a kínálatba. A nyerőgépes szoftvergyártók heti, havi gyakorisággal dobnak piacra újabb játékokat, amelyek olyan témákkal, újításokkal rendelkeznek, amelyek leginkább vonzzák a játékosokat.

Mobilok, e-sportok, virtuális valóság

Ha ezen a logikai vonalon haladva elemezzük az iparágat, akkor első helyen a mobiltelefonos felhasználást érdemes kiemelni. Az újabb nemzedékekről már egyértelműen megállapítható, hogy az asztali gépek helyett a mobilitás hívei. Amit csak lehet okostelefonon keresztül intéznek, ebbe pedig a szabadidő eltötése is beletartozik.

Évek óta növekszik az online kaszinók mobilos felhasználóinak a száma, amihez az iparág is alkalmazkodott. Ma már nemigen találni olyan, magára valamit is adó online kaszinót, amelynek az oldala ne rendelkeznek HTML5 kompatibilitással. Ez annyit jelent, hogy az oldal fennakadásoktól mentesen megjelenik az okostelefonok böngészőjében is.

Emellett, nagyon sok online platform saját dedikált mobil appot is kifejlesztett iOS és Android telefonokra is. Amellett, hogy ez kényelmesebbé teszik a játékot, növeli a játékosok lojalitását is, hiszen azok nem a böngészőt, hanem kifejezetten az adott kaszinó appját nyitják meg.

A sportfogadási piac népszerűségén sokat dobott az e-sportok megjelenése és ez is a fiatalabb nemzedékhez köthetők. A számok azt mutatják, hogy a huszas éveikben járó sportfogadók éppolyan szívesen fogadnak virtuális és kizárólag a digitális térben játszott versenyekre, mint valódi foci- vagy kosárlabdameccsekre.

Az igazán látványos változást azonban a virtuális és a kiterjesztett valóságnak az online szerencsejáték oldalakra történő integrációja jelenti, ami ma még kevés helyen található meg, de ez az előttünk álló időszakban biztosan változni fog.

Ha a játékos VR szemüveg viselésével lép be egy virtuális kaszinóterembe, ott sétál az asztalok körül, másokkal interakcióba lép, zsetont dob a rulettasztalra, az már vészesen hasonló élmény lesz, mint ha egy valódi, szárazföldi kaszinóban játszana. Egyszóval, az online kaszinók előtt látványos jövő áll.