Főoldal Életmód Otthon Laminált padló – várható padlótrendek 2024-ben

Laminált padló – várható padlótrendek 2024-ben

A modern laminált padlók szépek, élethű fa-, kő vagy egyéb speciális anyaghatásúak, de ugyanakkor strapabíróak és könnyen gondozhatók is.

A laminált padló nagyszerű választás kis otthonokba vagy nagy forgalmat bonyolító szállodákba üzletekbe, sőt olyan helyekre is, ahol az emberek kreatívan, de biztonságban szeretnének élni. Erősségüket a gyártási technológiájuk, többrétegű kialakításuk adja. Ma már szinte minden laminált padló teljesíti az olyan elvásárokat, hogy ellenálló legyen a nagyobb igénybevételnek, a mikrokarcolásoknak, az erős napfény ellenére is tartós legyen a színe vagy nedveségálló legyen. A Padlófutár ügyvezetője, Balogh István szerint a sok jó tulajdonság folyamatosan rakódik a laminált padlók különböző termékcsaládjaira és ezáltal az otthonainkba kerülő padló is hosszú ideig jó megjelenésű lesz.

„2024-ben folytatódni fog a technológiai fejlődés! Már most is sok nedvességálló és vízálló padló van a termékkínálatunkban, de várhatóak újabb termékcsaládok. Ezeknek a padlók tökéletesek konyhába, fürdőszobába és más olyan helyekre, ahol a nedvesség jelen van. A vízállóság például segít megőrizni a padló tartósságát és biztosítja a jó megjelenését. Így a laminált padlók gondozásához csak rendszeresen fel kell söpörni vagy fel kell porszívózni, és néha laminált tisztítószerrel felmosni.”

A Padlófutár kollégáinak elmondása szerint a tartósság terén is minden évben fejlődés változás mutatkozik, ami jó hatással van az ár-érték arányra és a pénztárcánkra is, hiszen a termékek tovább maradnak tökéletesek. Ilyen fontos paraméter például a kopásállóság, az UV-állóság, a már említett nedvességállóság vagy a könnyű karbantartás. A webshop kínálatában szereplő egyes laminált padlók speciális bevonattal rendelkeznek, nem csak karcállók, hanem antikbakteriális bevonatúak és egyre nagyobb szerepet kap a csúszásgátló tulajdonságok növelése is. A színválaszték mindig is széles skálán mozgott, ami a jövőben is így lesz, de a klasszikus faárnyalatok örökké dominálni fognak. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a modern, merész árnyalatok ne tennék lehetővé a kreatív szabadságot a belsőépítészetben.

A gyártók termékei már nem csak a padlóra korlátozódnak. A technológia lehetővé tette a falburkolatok, vízálló Rocko falpanelek és a 3D mozaik falmatricák megjelenését is. A faburkolat trendje visszatér 2024-ben, de egy kortárs csavarral. Ahelyett, hogy minden falat ezzel fednénk, csak a stratégiailag alkalmas és meghatározott területek kerülnek kiemelésre, mint például az étkező vagy a nappali fő fala. Ez a technika nemcsak eleganciát és textúrát ad, hanem érdekes vizuális kontrasztot is teremt.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a 2024-es padlótrendek az esztétika, a praktikum és a fenntarthatóság harmonikus keverékét képviselik. Megmutatják a laminált és vinyl padlók sokoldalúságát, és a választás olyan lehetőségeit, amely sokféle lakberendezési stílushoz és funkcionális igényhez igazodik. A Padlófutárnál segíthetünk felfedezni ezeket a trendeket, és megtalálni a tökéletes padlóburkolatot az Ön otthona számára is.