Főoldal Szabadidő Televízió Barbra Streisand énekli a The Tattooist of Auschwitz sorozat végefőcímdalát

Barbra Streisand énekli a The Tattooist of Auschwitz sorozat végefőcímdalát

Vadonatúj dallal jelentkezik Barbra Streisand, mely a „Love Will Survive” címet viseli és a SkyShowtime hamarosan érkező saját gyártású sorozata, a The Tattooist of Auschwitz végefőcím dala lesz.

Ez Streisand első tévésorozathoz készült szerzeménye, amelyet a Columbia Records ad ki világszerte április 25-én a sorozat június 7-i képernyőre kerülése előtt, és kizárólag a SkyShowtime-on tekinthető meg. A hamarosan érkező hatrészes, limitált sorozat eredeti filmzenéjét Zimmer és Talve szerezte, amely Harvey Keitel, Melanie Lynskey, Jonah Hauer-King, Anna Próchniak és Jonas Nay közreműködésével készült.

Streisand hat évtizedet felölelő karrierje számos világslágert tartalmaz, köztük saját szerzeményeit, mint például az „Evergreen”a „The Way We Were” és a „Woman in Love” című dalokat. Ezen az új felvételen a William Ross által vezényelt, világszínvonalú Londoni Szimfonikus Zenekar (London Symphony Orchestra, LSO) kíséri.

Barbra Streisand hozzátette: „Mivel a világban egyre nagyobb méreteket ölt az antiszemitizmus, a »Love Will Survive« című szerzeményt e sorozat keretein belül szerettem volna elénekelni, emléket állítva annak a hatmillió léleknek, akiket közel 80 évvel ezelőtt elvesztettünk. Továbbá azért is, hogy elmondjam, a szeretet ereje még a legsötétebb időkben is képes győzedelmeskedni és kitartani.”

A The Tattooist of Auschwitz egy szlovák zsidó, Lali (Hauer-King) története, akit 1942-ben Auschwitzba deportáltak, abba a koncentrációs táborba, ahol több mint egymillió zsidót gyilkoltak meg a holokauszt idején.

Röviddel a megérkezése után Lalit tetoválónak választják, akinek az a feladata, hogy azonosítószámot tetováljon fogolytársai karjába. Gitával (Próchniak) is akkor találkozott, amikor rabszámát a karjára tetoválja. Szerelmük, amely dacol az őket körülvevő borzalmakkal, ekkor szökkent szárba. Ezzel kezdetét vette egy bátor és felejthetetlen történet. A szeszélyes náci SS-tiszt, Stefan Baretzki (Nay) állandó őrizete alatt Lali és Gita elhatározták, hogy életben tartják egymást.

Körülbelül 60 évvel később a most 80-as éveiben járó Lali (Keitel) találkozik az ambiciózus íróval, Heather Morrissal (Lynskey). A nemrég megözvegyült Lali összeszedi a bátorságát, hogy elmondja történetét a világnak. Miközben feleleveníti múltját Heathernek, Lali végre szembenéz fiatalkora traumatikus alakjaival, és felidézi az emlékeit arról, milyen volt szerelembe esni a világ egyik legsötétebb helyén.

Claire Mundell, a Synchronicity Films kreatív igazgatója hozzátette: „Barbra Streisand a világ egyik legismertebb művésze, és nagy megtiszteltetés számunkra, hogy vele dolgozhatunk. Barbra és csapata gyönyörű dalt írt, amely a Hans és Kara közötti történetre épül és összefoglalja a sorozat legfontosabb üzenetét. Azaz , hogy a szerelem mindent túlél. A dal felvétele Barbra ikonikus hangján és a William Ross vezényelte LSO kíséretével az Abbey Road Studiosban egy olyan emlék számomra, melyet örökre kincsként őrzök. Nagyon örülünk, hogy ezzel a gyönyörű, eredeti dallal tiszteleghetünk Lali és Gita emléke előtt.”

NAPIMAGAZIN TIPP: a The Tattooist of Auschwitz összes epizódja június 7-től, kizárólag a SkyShowtime-on látható.