Főoldal Kultúra Film Beyoncé Renaissance World Tour-ja véget ért, de érkezik a koncertfilm a mozikba

Beyoncé Renaissance World Tour-ja véget ért, de érkezik a koncertfilm a mozikba

Nemrég befejeződött Beyoncé nagysikerű Renaissance World Tour koncertsorozata, aki nem volt olyan szerencsés, hogy személyesn részt vegyen valamelyik koncerten, az ne csüggedjen, hiszen érkezik a turnéról készült dokumentumfilm, amit december 1-én mutatnak be az észak-amerikai mozikban. Arról még nincs információ, hogy hazánkba mikor és milyen platfromon lesz megtekinthető a film.

Fotó: Mason Poole

A film a Beyoncé második koncertfilmje, melynek premierjét korábbra várták, de – mint minden egyéb produkciónál – a filmszínészek sztrájkja késleltetett. Az énekesnő korábbi filmjei közé tartozik a Netflix 2019-es „Homecoming” című filmje, amely a 2018-as Coachella-előadását örökítette meg. A pletykák szerint az AMC-vel kötött megállapodásból kiderült, hogy Beyoncé a jegyeladások legalább 50%-ából kap részesdést.

A film Beyoncé turnéját mutatja be, melyben koncertfelvételek és egy vizuális album elemei keverednek, miközben végigkísérhetjük a turnét a májusi stockholmi indulástól a vasárnap esti, Missouri állambeli Kansas Cityben megrendezett fináléig.

Az öt hónap alatt mintegy 2,7 millió látogató vett részt a koncerten. A turné a Billboard szerint közel 500 millió dolláros bevételt hozott.