Főoldal Életmód Vásárlás Biztosítással is vásárolhatók új készülékek a Telenornál

Biztosítással is vásárolhatók új készülékek a Telenornál

Tegnaptól a Telenor egyéni és vállalati számlás ügyfelei háromféle konstrukcióban elérhető készülékbiztosítást köthetnek újonnan vásárolt készülékükre. A szolgáltatás ideális azoknak, akik szeretnék eszközüket olyan káresetekre is biztosítani, amelyekre a hagyományos jótállás nem terjed ki – legyen szó például a telefon leejtéséről, beázásáról, harmadik személy általi szándékos rongálásról vagy akár lopásról.

A Telenor és a Chubb European Group Limited biztosítótársaság október 25-től elérhető közös szolgáltatásával a havidíjas ügyfelek minimális havi ráfordítással folyamatosan biztonságban tudhatják készüléküket, megelőzve egy váratlan, nagyobb értékű pénzügyi kiadást sérülés vagy lopás esetén. A Basic, Medium és Extra konstrukcióban elérhető szolgáltatás különböző típusú káreseményekre nyújt biztosítást: a Basic csomag a készüléket érő véletlen károsodásra és rongálásra, a Medium ezek mellett a lopás három minősített esetére (betörésre, rablásra és zsebtolvajlásra), az Extra pedig mindezeken felül belső meghibásodásra és párásodásra.

A biztosítást a Telenor előfizetői új mobiltelefonra, tabletre és mobilinternetezésre alkalmas eszközre köthetik meg, amikor új készüléket vásárolnak a szolgáltatónál. A már havi 390 forinttól elérhető szolgáltatás havidíja, valamint a javítás vagy csere esetén fizetendő biztosítási önrész pontos összege a választott csomagtól, és a biztosított telefon vásárláskor aktuális bruttó listaárától függ.

Ha a készüléket kár éri, a javításhoz vagy cseréhez nincs szükség személyes ügyintézésre: minden lépés telefonon intézhető, és a készülék szállításáról futárszolgálat gondoskodik, amelynek költségét a biztosító állja. Emellett az önrész kifizetése is a futárnál rendezhető. Ugyanakkor fontos tudni, hogy lopás vagy rongálás esetén a kárigény benyújtásához minden esetben szükséges rendőrségi feljelentést is tenni. A kárbejelentéshez és ügyintézéshez a biztosított ügyfeleknek a belföldről díjmentesen elérhető kárbejelentő vonalat kell tárcsázniuk.

Elfogadott kár esetén a biztosító szervizpartnere a sérült készüléket a biztosításra vonatkozó általános szerződési feltételek szerint javítja, vagy ha ez nem lehetséges, illetve lopás történt, a rendelkezésre álló készlet függvényében azonos típusú, vagy hasonló paraméterekkel rendelkező készülékre cseréli. A sérült, meghibásodott eszköz elszállítása, valamint a javított, illetve az új készülék szállítása előre egyeztetett időpontban történik meg, ugyancsak futárszolgálaton keresztül.

A biztosítás hasznos lehet arra is, hogy az ügyfélnek ne okozzon gondot a javítás idejére másik telefont találnia, ugyanis erre az időtartamra kölcsönkészüléket igényelhet. A készülékbiztosítás külföldi utazás során is segítséget jelenthet: akkor is benyújtható a kárigény, ha a készüléket a külföldi tartózkodás során, az annak kezdetétől számított 60 naptári napon belül éri kár.

További információ: www.telenor.hu/keszulekbiztositas