Főoldal Szabadidő Programok, események Borjour Magnum – Az év legnagyobb borkóstolója a Millenárison

Borjour Magnum – Az év legnagyobb borkóstolója a Millenárison

Minden eddiginél több, 220 termelő mintegy 700 bora, 30 gasztronómiai kiállító és Valentin-napi programok várják a Borjour Magnum borkóstoló közönségét február 14-én a Millenáris park két csarnokában.

A Borjour Magnum a tíz évvel ezelőtt elindult Borjour-kóstolósorozat legnagyobb állomása, idén hatodik alkalommal rendezik meg. Mára a rendezvény az ország egyik legfontosabb hazai boreseményévé vált, amelyen – mivel nincs standdíj – a nagy és közkedvelt pincészetek mellett minőségi kis és közepes borászatoknak is lehetőségük nyílik a szakma és a nagyközönség előtti bemutatkozásra – mondta el az MTI-nek a Borjour főszervezője.

Nagy Sebestyén beszámolója szerint a vendégek a belépő megváltásával 16 és 22 óra között szabadon és korlátlanul kóstolhatnak a kiállított több mint 700 borból, ezután pedig záróparti veszi kezdetét.

borfesztival_1

A Borjour Magnum eddig soha nem esett február 14-re, a szervezők így most először készülnek Valentin-napi újításokkal: a kiállítók között ezúttal virágkereskedők is megjelennek, valamint a rendezvény része lesz egy Valentin-szalon, ahol borkaszinó-játékok, illatmintás tesztek várják a vendégeket.

A szalonban „romantikus borsor” is végigkóstolható olyan beszédes nevű borokkal, mint az Első szerelem (Basilicus Szőlőbirtok), a Flört (Katona Borház), a Szenvedélyes Hétköznapok (Miklóscsabi Pincéje), az Andalgó Zweigelt (Fekete Borpince) vagy a Bezerics Pince Szexi Kis Gyöngyözőbora.

Újdonság továbbá, hogy a vendégek a pohár mellé egy 120 oldalas Bornoteszt is ajándékba kapnak érkezéskor. A füzetben a kiállítók és a kóstolható borok teljes listája mellett kuponfüzet is található 112 borászat és borpanzió kedvezményes ajánlataival, melyeket speciálisan a Borjour közönségének kínálnak – közölte Nagy Sebestyén.

Szintén új kezdeményezés a Borjour for Hope, amelynek célja, hogy a szervezők a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesülettel együttműködve 30 rászoruló gyermekhez 30 vasárnap ebédet juttathassanak el, a vendégek adományainak segítségével. Az akcióhoz több borászat is csatlakozott, ők ajándék palackokat ajánlottak fel a jelentősebb összegek adományozóinak.

A kiállítók teljes listája és részletes információk a www.borjour.hu holnapon érhetők el.

 

Kép: boraszportal.hu